Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

16/03/2021

L'Hospital General de Granollers lidera un estudi per analitzar possibles reaccions cutànies de les vacunes contra la Covid-19

  • Liderat des del Servei de Dermatologia de l'Hospital aglutinarà als centres dermatològics més importants de Catalunya i Espanya.
  • L'estudi observacional prospectiu serà multicèntric i utilitzarà plataformes digitals per a la seva realització.

Granollers, 16 de març de 2021.- L'Hospital General de Granollers acaba d'iniciar un estudi en l'àmbit estatal per a la caracterització de les possibles reaccions cutànies que es puguin donar darrere l'administració de les diferents vacunes contra la COVID-19. Aquest estudi està promogut pel Dr. Carlos Muñoz, del Servei de Dermatologia de l'Hospital, que és a la vegada un dels investigadors principals, al costat de les Dres. Alba Català, de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Cristina Galván, de l'Hospital de Mosteles, Madrid.

Des que es va iniciar la vacunació enfront del SARS-CoV-2, els dermatòlegs de tot Espanya han anat notificant alguns casos d'erupcions cutànies, generalment lleus, que apareixen al cap de pocs dies de la vacuna. Es desconeix la freqüència exacta d'aquestes reaccions, però es pensa que seria baixa. Les erupcions són diverses i no s'ha establert encara un vincle de causalitat amb la vacuna. D'aquí ve la necessitat d'aquest estudi observacional prospectiu i multicèntric, el principal objectiu és descriure millor aquestes reaccions cutànies i la seva possible relació amb les vacunes. Com a objectius secundaris es pretén analitzar la cronologia de la reacció cutània i la seva eventual relació amb els antecedents del pacient, si hi ha antecedents de diagnòstic de COVID-19 i especialment si el pacient va presentar manifestacions cutànies associades a aquesta malaltia.

L'estudi aglutinarà als centres dermatològics més importants de Catalunya i Espanya i compta amb el suport i difusió de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. Durant els mesos vinents, dermatòlegs de tot Espanya aportaran casos i imatges clíniques a través d'una plataforma informàtica única. Es pretén incloure el nombre més gran de casos a través dels centres d'atenció primària, els serveis de medicina preventiva i dermatòlegs que vulguin participar en aquest ambiciós projecte.

Pujar