Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

21/04/2023

La pintura com a teràpia per a persones amb Parkinson

Granollers, 20 d'abril de 2023.— Aquest matí, en el marc de les activitats del Centenari de l’Edifici Històric de l'Hospital General de Granollers, pacients de l'Hospital de Dia Sant Jordi han pintat una litografia de Banksy adaptada i creada per ells a les parets del centre sanitari, creant així un espai més càlid i proper.

Els encarregats d'executar aquest projecte formen part del Grup de persones joves amb malal-tia de Parkinson. Des de fa anys organitzen activitats cognitives i d'artteràpia a l'Hospital de Dia Sant Jordi, liderat pel Carlos Villanueva, Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI) i arttera-peuta de l'Hospital de Dia, en col·laboració amb la Unitat de Psicologia.

El resultat d’aquestes activitats artístiques és totalment positiu, perquè actuen com una eina terapèutica de comunicació, que permet exterioritzar les emocions i enfortir l’autoestima de les persones que participen en aquests projectes.

Sobre l’Hospital de Dia Sant Jordi

L’Hospital de Dia Sant Jordi és un centre sociosanitari promogut per Catalunya Caixa i gestionat per la Fundació Bertran de Seva que ofereix atenció diürna a persones amb diagnòstic de dete-riorament cognitiu o demència que viuen al seu domicili. El pacient i la seva família es beneficien d’una atenció integral des d’un abordatge interdisciplinari que permet millorar la qualitat de vida del malalt i oferir suport a la família i als cuidadors. Els seus objectius són l’estimulació cognitiva, el suport psicosocial, l’estimulació de les activitats diàries, el manteniment de l’activitat motriu i el suport i formació a les famílies.

Pujar