Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

23/01/2024

L’Hospital General de Granollers posa en marxa el nou projecte europeu Caring Nature per promoure solucions sostenibles per a una salut i atenció verda

Granollers, 23 de gener de 2024.- L’Hospital General de Granollers posa en marxa Caring Nature (climate neutral initiatives for growing Health and care unmet requirements), un projecte d’investigació finançat per la Unió Europea que es desenvoluparà entre el 2024 i el 2026. L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar i validar un conjunt de solucions dirigides a reduir l'impacte ambiental de l'edificació, els residus i els desplaçaments dels pacients. A més, busca augmentar la capacitat de governança i la implicació del personal cap a aquesta reducció de la petjada ecològica.

Caring Nature és un estudi internacional liderat per la Universita Cattolica del Sacro Cuore d’Itàlia on participen 19 socis d’11 països de la Unió Europea. Els membres del consorci d’investigadors es van reunir els dies 10 i 11 de gener a Roma per posar en marxa el seu llançament i dur a terme la reunió d’inauguració.

Caring Nature aborda les necessitats ambientals dels sistemes sanitaris i de salut. Els serveis de salut contribueixen gairebé amb un 5% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a escala mundial; i si aquest sector fos un país, seria el cinquè major contaminant del món1. Les emissions anuals projectades del sector sanitari augmentaran de manera dramàtica si no es prenen mesures. Amb una consciència clara de la seva responsabilitat ambiental, l’Hospital General de Granollers es compromet a respondre a aquestes necessitats emprenent accions decisives per reduir aquest impacte, tot mantenint un ferm compromís amb la seguretat dels pacients i del col·lectiu assistencial.

En aquest context, el projecte Caring Nature, format per 5 institucions hospitalàries, 5 petites i mitjanes empreses d'innovació, 1 organisme de normalització, 2 indústries i 5 universitats, construirà i implementarà 10 solucions específiques per a la reducció d'emissions de carboni i contaminació, que seran testades i validades a través de 33 casos d'ús.

Alhora, les transicions de sostenibilitat requereixen un compromís transversal del personal i de la governança, així doncs s'exploraran i sistematitzaran mètodes participatius per fomentar aquesta implicació.

En un moment en què la crisi climàtica requereix accions immediates, l’Hospital General de Granollers es presenta com una inspiradora força de canvi en el sector de la salut. A través de Caring Nature, l’Hospital col·laborarà amb experts ambientals, tecnològics i de la salut per desenvolupar i implementar iniciatives innovadores que redueixin significativament l'empremta de carboni dels serveis de salut. Aquestes accions destacaran per ser innovadores, adoptables i sostenibles, i representen un avenç significatiu per a la institució.

Aquesta iniciativa pionera és un testimoni del compromís ferm de l’Hospital en la lluita contra el canvi climàtic, demostrant que és possible avançar cap a una assistència sanitària més sostenible. Alhora, aquestes iniciatives es sumen a les mesures ja implementades per promoure les energies renovables i l'estalvi energètic, com ara la producció fotovoltaica que representa el 12% del total requerit per al funcionament de l'Hospital.

El projecte consolida l’estratègia realitzada en els últims anys d’apostar per la recerca col·laborativa i la innovació en el marc d’hospital universitari. És un pas més per a fomentar la recerca i la innovació a l’Hospital General de Granollers. Des de l’Hospital es valora molt positivament la participació en el programa marc de recerca de la Unió Europea H2020 i HorizonEurope, i donades les taxes d’èxit, l’Hospital està molt satisfet amb els diferents projectes europeus en els quals l’Hospital ha participat en els últims anys i que han aportat més d’un milió d’euros i publicacions en revistes indexades.

Per a més informació:

Altres projectes actius:

Projectes tancats:

  • Projecte CUREX:

www.curex-project.eu

https://www.youtube.com/watch?v=nUKhW8bK7A4

Pujar