Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

19/03/2024

L’Hospital General de Granollers realitza, per primera vegada al Vallès Oriental, una nova tècnica per a tractar una Neuràlgia del Trigemin

Granollers, 19  de març de 2024.- La Unitat del Dolor de l'Hospital General de Granollers ha dut a terme amb èxit, per primera vegada al Vallès Oriental, una operació percutània guiada per imatge per a tractar una Neuràlgia de Trigemin (TN). Aquest és un trastorn que provoca sensacions molt doloroses i de manera sobtada similars a una descàrrega elèctrica a la cara. Fins i tot, estimulacions lleus del rostre com rentar-se les dents o mastegar poden desencadenar aquest dolor, que és tan intens que pot fer que el pacient deixi de parlar.

En aquest cas concret, es tractava d'una neuràlgia facial insuportable i resistent a tota mena de fàrmacs analgèsics i psicòtrops. Per aquest motiu, s'ha aplicat la tècnica de Mullan, un procediment neuroquirúrgic, que no s'havia practicat prèviament a la comarca.

Generalment, aquest trastorn s'havia tractat mitjançant l'operació de Janetta, que es basa en una petita obertura cranial per a accedir al nervi trigemin i separar-lo de l'artèria que, suposadament, l'està irritant. Malauradament, aquesta intervenció compta amb un risc de patir sordesa en un 10% dels casos intervinguts.

A la dècada dels vuitanta, el Dr. Mullan va descriure una tècnica de mínima invasió, sota monitoratge fluoroscòpic d'alta resolució, que consisteix a introduir dins del crani un catèter amb un baló inflable a la punta per a comprimir el nervi trigemin. La intervenció requereix una precisió exacta que s'ha pogut assolir gràcies a l'expertesa dels professionals de l’Hospital. A més, aquesta tècnica té un percentatge d’eficàcia alt, ja que més del 90% dels afectats es poden curar. 

Aquesta intervenció ha estat possible gràcies al treball multidisciplinari i coordinat dels equips de la Clínica del Dolor, Anestesiologia, Neurologia i Infermeria de l'Hospital General de Granollers.

Pujar