Notícies
9/04/2024
L'Hospital General de Granollers aconsegueix l'excel·lència en la gestió de la Malaltia Inflamatòria Intestinal
Granollers, 9 d’abril de 2024.- La Unitat d'Atenció Integral a pacients amb malaltia inflamatòria intestinal (MII) de l'Hospital General de Granollers ha rebut la certificació de qualitat que concedeix el Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU). Es tracta d'un reconeixement a l'excel·lència de la Unitat d'Atenció Integral a pacients amb MII, una distinció que situa al centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la unitat.
El Programa de Certificació de les Unitats d'Atenció Integral a pacients amb MII és un projecte desenvolupat i impulsat per GETECCU, auditat per Bureau Veritas, com a tercera part independent, i que compta amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie.
L'objectiu és reconèixer a aquelles Unitats de malaltia inflamatòria intestinal del país que assegurin la millor prestació assistencial als pacients amb MII. Aquest és considerat el reconeixement més gran per a aquestes Unitats a la seva labor en l'atenció de la MII a Espanya, situant-les com a referent en l’àmbit regional i nacional1.
Com explica la vicepresidenta de GETECCU, la Dra. Yamile Zabana, “a GETECCU tenim un fort compromís amb la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la MII i per a aconseguir-ho, la clau està a garantir l'excel·lència assistencial. A través d'aquest programa de certificacions analitzem, de manera objectiva i sistematitzada, la qualitat de l'assistència que s’ofereix, identificant àrees de millora. D'aquesta manera, ens assegurem que l'atenció que reben els pacients sigui sinònim d'homogeneïtat i excel·lència”.
Per part seva, Ricard Pons Pico, president de l'Associació de Pacients ACCU Catalunya, ha manifestat que “la MII són malalties complexes perquè afecta a totes les esferes de la vida de les persones i, a més, no ho fa de la mateixa manera. En aquest context, comptar amb unitats assistencials que obtenen aquesta recertificació garanteix que els pacients rebem l'atenció integral i multidisciplinària que requerim i d’acord amb les nostres necessitats específiques.” A més, afegeix que “en aquest context, comptem ja amb més de quinze Unitats Assistencials a Catalunya que han obtingut formalment aquesta certificació. Des d’ACCU Catalunya animem a més hospitals públics i privats a potenciar i buscar aquesta excel·lència a través de la Certificació”
El cap del Servei de Digestiu, el Dr. Francesc Bas-Cutrina, ha destacat que aquesta acreditació “representa un abans i un després en l'atenció dels pacients amb MII al Vallès Oriental, aconseguint l’excel·lència en l'assistència que s’ofereix a la població de la comarca amb aquesta patologia".
El Dr. Bas-Cutrina ha afegit que “a més de la millora i major proximitat de l'atenció brindada als nostres pacients, aquesta acreditació permet situar a Granollers com a centre d'excel·lència dins del mapa de la digestologia catalana i espanyola”.
L'objectiu d'aquesta Unitat, que atén anualment unes 700 persones, és assolir l'excel·lència assistencial en l'atenció dels pacients amb MII del Vallès Oriental, aportant proximitat i professionalisme.
D'altra banda, l'atenció d'aquestes malalties requereix una gestió coordinada per diverses especialitats i, afegeix el Dr. Bas-Cutrina “en el nostre cas, és vital la coordinació de l'equip central (una infermera experta al costat de les professionals de Digestologia) amb la resta de Serveis i Unitats: Cirurgia, Radiodiagnòstic, Farmàcia, Anatomia Patològica, Pediatria, Reumatologia, Endocrinologia, Psicologia, Dermatologia, Oftalmologia, i Obstetrícia-Ginecologia; així com la coordinació amb l'Hospital Clínic de Barcelona com a centre terciari referent, dins de la xarxa assistencial C-17”.