Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

7/04/2024

L’Hospital General de Granollers conclou els actes del Centenari del seu edifici històric amb un videomapping

Granollers, 7 d’abril de 2024.- El passat divendres, 5 d'abril, es va celebrar l'acte de cloenda del Centenari de l'Edifici Històric de l'Hospital General de Granollers.

El novembre de 2022 començaven els actes commemoratius del centenari de l'edifici històric de l'Hospital General de Granollers que es va inaugurar el 25 de juliol de 1923. Durant més d'un any s'han dut a terme prop de 25 activitats científiques, culturals, socials i esportives, per tal de celebrar amb la ciutadania i els professionals de l'hospital aquesta efemèride. L'acte de cloenda celebrat el divendres va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital, Sra. Alba Barnusell, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Sr. Manel Balcells i la directora general de l'Hospital, Sra. Beatriu Bayés.

La Dra. Bayés va destacar que la celebració del centenari ha permès repassar la història del centre, conèixer i entendre l'hospital d'avui, "tenim uns pilars i fonaments molts forts que ens han d'ajudar a construir l'hospital de futur que volem", ha dit. També va reconèixer i agrair la tasca de la Comunitat Vedruna durant la història de l'Hospital: "va ser i encara són l'essència de la humanització de la salut", va apuntar; la dels professionals que han treballat i treballen a l'hospital "per la feina feta, per la dedicació, per la implicació, pel compromís perquè sense ells no estaríem aquí, res hauria estat possible, perquè ells han anat construint aquest hospital", va afegir, també va remarcar que són els professionals els responsables de transmetre l'ADN propi del centre que el fa un hospital amic; i finalment va recordar com des del primer moment la ciutat de Granollers es va implicar en la construcció de l'hospital i com se l'ha fet seu, va agrair la implicació d'una ciutat que: estima l'hospital i l'acarona, que l'acompanya en la construcció i a la que li demanen que ens continuïn recolzant i acompanyant en el futur que ens espera.

El conseller de Salut, Manel Balcells, per la seva banda, va destacar que: "ara és el moment, que sense deixar de mirar enrere, de mirar endavant i veure on som i cap on anem en el sistema sanitari a Catalunya i quin paper té l'Hospital General de Granollers". El conseller va remarcar la importància d'adaptar-se als canvis en el sistema de salut, posant en relleu la necessitat d'una atenció sanitària i de qualitat treballada en xarxa: "l'Hospital ja ha participat activament en aquesta xarxa que en diem de la C17 i és una de les quatre xarxes que estan a punt en el sistema sanitari de Catalunya i que, en les setmanes vinents, tindrem a punt de segellar-les, de concretar-les i que funcionin, d'una forma estructurada", va apuntar. També va subratllar que els hospitals en xarxa: "s'han d'ajudar i s'ajudaran amb professionals, amb complementarietat buscant serveis territorials i serveis en xarxa. Aquest és el futur immediat i és un futur que ens ha de permetre mantenir la qualitat i mantenir l'equitat a tot el territori i sobretot un altre element molt important de futur, que és la sostenibilitat." Per finalitzar, va reconèixer el paper històric de l'hospital i el seu futur brillant dins del sistema de salut català, i va agrair a totes les persones que han contribuït a l'èxit de l'hospital i a la comunitat per la confiança mostrada durant tots aquests anys.

Per concloure els parlaments, l'alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital, Allba Barnusell va destacar el paper crucial de la societat civil de Granollers i la Comunitat Vedruna, que amb tots els professionals i els directius d'aquell moment van fer possible la construcció i el desenvolupament de l'hospital d'avui: "un moment en què la ciutat va somiar que tenir un hospital modern era possible", va dir. També va remarcar la importància de recordar la història per orientar-se al futur: "recordar la història per mirar sempre el futur, amb esperança i optimisme, per recordar sempre i per tenir la convicció que aquest és el nostre hospital, el que sentim nostre i el que sentim proper". Va agrair la dedicació dels professionals de l'hospital que: "ens atenen, ens somriuen i ens acompanyen en moments molt delicats", i la confiança de la població: "gràcies a tota la gent de la ciutat i de fora per confiar i fer possible que avui estiguem aquí". Per finalitzar, va tenir unes paraules d'agraïment pel Patronat i persones clau, com en Josep Mayoral i en Rafael Lledó, que han impulsat la commemoració del centenari de l'edifici històric de l'Hospital: per l'impuls d'aquesta commemoració i d'aquests actes que ens permeten recordar la nostra història", així com a la comissió organitzadora dels esdeveniments: "que fa més de tres anys que treballa per aquest centenari que avui culmina".

Després dels parlaments es va donar pas l’actuació musical, a càrrec dels cors Sound 8 i Cor Gaia. Els dos grups formats per dones, d’entre 16 i 20 anys, el primer, i d’entre 25 i 55 anys, el segon, formen part de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers.

En finalitzar l’actuació, es va projectar un videomapping a la façana de l'Edifici Històric, amb les dues torres-mirador com a protagonistes. Aquest espectacle de llum i so, ideat pel departament de Comunicació de l’Hospital i creat per l'artista vallesà Sito Ruiz, va oferir una experiència visual única, que narrava aquests últims 100 anys d’història de l’Hospital i que servia de cloenda dels actes commemoratius del centenari del seu edifici històric, esdeveniments que han repassat la història del centre i que han posat la mirada cap al futur, reafirmant el compromís de l’Hospital amb l'excel·lència en l'atenció sanitària i l’arrelament amb la comunitat del Vallès Oriental. 

Pujar