Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

26/06/2024

L’Hospital General de Granollers millora el tractament de tumors cutanis amb la cirurgia microgràfica de Mohs

Granollers, 26 de juny de 2024.- L’Hospital General de Granollers, recentment, ha dut a terme amb èxit la primera cirurgia microgràfica de Mohs als quiròfans del Centre Salut Granollers. Aquesta tècnica està especialment dissenyada per a tractar tumors cutanis infiltrants de difícil tractament i requereix una estreta col·laboració entre el patòleg i el cirurgià dermatològic.

La tècnica de Mohs, coneguda per la seva precisió i eficàcia en l'eliminació de tumors de pell, es basa en l'eliminació progressiva del teixit cancerós, examinant cada capa sota el microscopi fins que no es detecten cèl·lules canceroses. A l’Hospital General de Granollers s’ha implementat un model únic de "tele-Mohs", emprant avançats recursos audiovisuals instal·lats en els quiròfans i desenvolupant un sistema de treball virtual que ha millorat notablement l'aplicació d'aquesta tècnica.

Durant el procediment, es registren imatges al moment mitjançant càmeres integrades en el quiròfan i es transmeten en temps real al patòleg, qui realitza un mapatge digital sobre la imatge per a indicar al dermatòleg l'extensió del tumor. Aquest mètode evita l'ús dels fulls de treball tradicionals, facilitant així la integració de les dades en la història clínica del pacient.

A més, el dermatòleg pot comunicar-se amb el patòleg a través dels sistemes d'àudio d'última generació del Centre Salut Granollers, permetent la transmissió en directe, la qual cosa ajuda a impulsar la docència a l’Hospital, fent formació remota sobre la tècnica de Mohs i altres tècniques quirúrgiques.

Aquesta cirurgia ha estat possible gràcies al treball multidisciplinari dels serveis de Dermatologia, Anatomia Patològica, l'equip d'Infermeria i Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI), i l'equip d'Informàtica. La col·laboració entre equips ha estat clau per a la implementació i execució d'aquesta avançada tècnica quirúrgica, que promet millorar significativament els resultats per als nostres pacients.

Pujar