ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Thu, 24 Dec 2020 08:04:24 +0100 Thu, 24 Dec 2020 08:04:24 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org "No fem la sobretaula de Nadal a l’Hospital" - Manifest conjunt de les entitats sanitàries del Vallès Oriental Des de les entitats sanitàries que prestem servei a la comarca del Vallès Oriental ens sumem al manifest que han fet els nostres companys de Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa i Parc Taulí de Sabadell, i fem una crida als nostres conciutadans i conciutadanes perquè ens ajudin a que ningú hagi de fer la sobretaula de Nadal a l’Hospital.

Som a les portes de poder disposar d’una vacuna que desitgem efectiva, tal i com ho indiquen tots els estudis internacionals, però també som a les portes d’un nou període crític pel que fa al possible col·lapse del sistema sanitari del nostre territori i de tot el país. Evitar aquesta situació és a mans de tots. Dels professionals de la salut i, sobretot, de cadascun de nosaltres com a individus i com a societat.

Mantenir la distància de seguretat, dur la mascareta posada i fer higiene de mans de manera continuada ha estat una de les grans mesures de prevenció, però la més important, aquests dies, ha de ser mantenir la distància social amb les persones amb qui no convivim habitualment.

Només d’aquesta manera evitarem més contagis i farem que els serveis d’urgències i hospitalaris puguin atendre de manera eficaç a aquells que ho necessitin. Per fer front a aquesta pandèmia tots i totes som necessaris. Els professionals sanitaris ens sabem imprescindibles per poder tenir cura de les persones malaltes, però com a ciutadans i ciutadanes és imprescindible que entenguem que frenar l’evolució de la pandèmia és responsabilitat de tots.

Ajudeu-nos a fer que ningú celebri les sobretaules de les Festes de Nadal a l’Hospital.

]]>
Thu, 24 Dec 2020 08:04:24 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/251/no-fem-la-sobretaula-de-nadal-a-lhospital-manifest-conjunt-de-les-entitats-sanitaries-del-valles-oriental http://fphag.org/comunicacio/noticies/251
Salut presenta un nou edifici polivalent integrat a l'Hospital de Granollers
 • La construcció s’emmarca en el projecte d’ampliació i modernització del centre per a afrontar la pandèmia i la post pandèmia de COVID-19
 • El nou espai permetrà disposar d’uns 6.000m2 assistencials i 3.000m2 de reserva per a l’ampliació quirúrgica
 • El Departament de Salut, l’Ajuntament de Granollers i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers inicien les actuacions per poder construir un nou espai hospitalari polivalent a un solar que cedirà el consistori. El projecte té l’objectiu de donar resposta a les necessitats sorgides amb la pandèmia de la COVID-19, ampliar i modernitzar el centre. L’actuació té un cost aproximat de 25 milions d’euros aportats pel Departament de Salut.
  El projecte de l’Hospital de Granollers va més enllà del creixement estructural de llits que comporta, i millora la disponibilitat d’espais adequats per atendre les persones amb COVID-19 amb mesures de seguretat òptimes.

  La consellera de Salut, Alba Vergés, ha posat en valor que la inversió necessària per al projecte és real i plausible, de manera que pugui estar disponible la propera tardor. “Fem una aposta per un edifici que pensa en la COVID però també en quedar-se més enllà de l’epidèmia. I dona una resposta territorial, per a molta població de referència”, ha afegit Vergés abans d’emmarcar aquesta actuació en les que s’estan fent per “reforçar el sistema de salut de Catalunya, adequant-lo i transformant-lo el que escaigui per a satisfer les necessitats en salut de la ciutadania”.

  Per la seva, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha destacat els ràpids períodes d’execució, en tant que començaran i acabaran al mateix any 2021. Tot plegat, a més, amb la garantia d’una “construcció feta amb les darreres tècniques, amb seguretat i de qualitat, per a un espai que quedarà per a molt anys”.

  Els detalls del projecte

  L’ús del nou espai, d’uns 9.000 m2, serà l’allotjament del servei d’urgències en tota la planta baixa de l’hospital (4.000 m2) amb 90 punts d’atenció. A la primera planta (2.000 m2) s’hi allotjaran l’àrea de crítics, semicrítics i d’hospitalització convencional, fins a una capacitat total de 40 llits, dels quals 8 es consoliden com llits de crítics estructurals, passant dels 20 actuals a 28. Aquesta primera fase estarà disponible a la tardor del 2021. Els 3.000 m2 restants es reserven per a l’ampliació quirúrgica en una segona fase. A més, un cop tancat el pla funcional es determinarà l’ampliació de la resta d’àrees.

  Aquest nou espai hospitalari polivalent, pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada per la pandèmia de COVID-19, també pot reconvertir-se fàcilment en altres espais amb els usos que permetran la transformació global de les principals àrees de l’hospital.

  El projecte es veurà complementat, a més, amb l’obertura gradual al 2021 de l’actuació -ja en fase final de construcció- del centre de salut del carrer Girona que incorpora 4 quiròfans CMA (Cirurgia Major ambulatòria), 2 cma (cirurgia menor ambulatòria), CUAP (Centre Urgències Atenció Primària), ASSIR (Atenció a la Salut sexual i reproductiva) territorial i consultes d’especialitzada.

  L’Hospital de Granollers és un centre que pertany a la Regió Sanitària Metropolitana Nord que dona cobertura a la població de l’àmbit territorial Vallès Oriental Central amb 230.428 habitants. També és referència per al Baix Montseny (56.451 habitants) i el Baix Vallès (163.855 habitants). L’espai hospitalari, amb uns 47.000 m2, disposa actualment de 295 llits convencionals, 20 llits de crítics, 40 llits per a l’atenció intermèdia i 30 llits de salut mental.

  ]]>
  Mon, 21 Dec 2020 18:57:11 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/250/salut-presenta-un-nou-edifici-polivalent-integrat-a-lhospital-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/250
  S’amplia el Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers amb dos mòduls de suport Granollers, 19 de novembre de 2020.- Per tal d’ampliar els espais del Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers, s’han començat a instal·lar dos mòduls nous, amb una dimensió de 242 m² en total. El primer mòdul està adherit al Servei d’Observació d’Urgències (SOU) i vol ampliar aquesta àrea d’observació amb 14 boxs més, i augmentar així mateix l’àrea de medicina amb un ús polivalent amb nivells de triatge 3 (veure requadre explicatiu adjunt). El segon mòdul consta de 8 butaques i 2 boxs de consulta, és adjacent i està comunicat amb la sala d’espera del Servei d’Urgències. Aquest espai pretén donar resposta a l’àrea mèdica per aquella patologia lleu de triatge 4 i 5.


  L’objectiu d’aquests mòduls és, per una banda, donar resposta a les necessitats de la pandèmia COVID per tal que cada pacient estigui ubicat en un box individual, millorant la seva estada. I per l’altra, anul·lar els passadissos com a zona assistencial.
  Nivells de triatge del Servei d’Urgències


  El Servei d’Urgències de l’Hospital
  És la principal porta d'entrada dels pacients que són hospitalitzats al nostre centre, encara que el percentatge més gran de pacients atesos, són donats d'alta amb el problema pel qual consulten resolt. També, alguns d'ells necessiten seguiment en altres dispositius del centre o en l’Atenció Primària.
  L'envelliment poblacional i l'elevada prevalença de patologies de diversa índole en persones de 65 o més anys, fan preveure un increment substancial del nombre de visites a Urgències en els següents anys, pel que és necessari adequar l'oferta sanitària a aquests reptes.
  L'activitat que es realitza en aquest Servei és molt àmplia: la part assistencial inclou l'atenció des de processos molt banals (que podrien ser resolts en altres nivells d'atenció) fins patologia molt complexa i d’alta gravetat.

  ]]>
  Fri, 20 Nov 2020 08:42:24 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/249/samplia-el-servei-durgencies-de-lhospital-general-de-granollers-amb-dos-moduls-de-suport http://fphag.org/comunicacio/noticies/249
  La donació de la Fundación Adolfo Montañà Riera permet finançar les obres del Centre Geriàtric Adolfo Montañá Granollers, 29 d’octubre de 2020.- La Fundació Adolfo Montañà ha fet una donació de 30.000 euros al Centre Geriàtric que permetrà completar les obres que s’estan duent a terme al centre.

  El projecte de remodelació del Geriàtric preveu millorar les instal·lacions de la planta baixa aportant més confortabilitat als espais comuns i als banys, col·laborant així per crear espais agradables i adequats a les necessitats de residents i famílies d’aquest espai.

  El Centre Geriàtric Adolfo Montañá de l’Hospital General de Granollers és un centre que proporciona acolliment i assistència a persones grans, prioritàriament veïnes de Granollers i rodalies.

  Té una capacitat per a 52 persones en règim de residència assistida. Proporciona una atenció integral i una alta qualitat de vida a cadascun dels residents a partir d’un pla d’atenció personalitzat segons les seves necessitats, orientat a la prevenció del deteriorament físic i psíquic i a la millora de l’estat de salut.

  ]]>
  Thu, 29 Oct 2020 10:39:23 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/248/la-donacio-de-la-fundacion-adolfo-montana-riera-permet-financar-les-obres-del-centre-geriatric-adolfo-montana http://fphag.org/comunicacio/noticies/248
  L’Hospital General de Granollers en creixement, convoca 50 places d’infermeria Granollers, 26 d’octubre de 2020.- L'Hospital General de Granollers té projectat en els propers dos anys un creixement estructural i organitzatiu que li permetrà augmentar i millorar l’atenció assistencial que dona als ciutadans del seu territori. Per poder fer front a aquest creixement ha posat en marxa la convocatòria de més de 50 places d’Infermeria que s’hauran d’incorporar en els propers mesos.

  El projecte més important és l’ampliació de l’UCI de l’Hospital que, a finals de l’any 2021, permetrà posar en funcionament 10 llits més de cures intensives dels que es disposa en l’actualitat. Aquesta obra suposa un avanç pel centre, ja que podrà donar resposta a les necessitats en l’atenció al malalt crític del territori, evitant desplaçaments dels pacients a altres hospitals fora del seu entorn, així com augmentar la complexitat de les actuacions mèdiques que no pot assumir actualment. D’altra banda, una altra millora substancial serà la possibilitat de creixement en l’equip humà que compon l’Hospital. En aquest sentit la Sra. Carme Tusquellas, directora d’infermeria del centre, diu que “l’obra de l’UCI serà una oportunitat i una aposta per a tots els professionals de l’Hospital que, durant la pandèmia de la Covid, estan demostrant la seva professionalitat i implicació”. També apunta que “és una oportunitat que s’obre, per descomptat, a tots els professionals externs que amb un perfil d’atenció al malalt crític vulguin participar d’aquest projecte”.

  L’altre projecte estructural més immediat serà l’obertura de l’edifici d’atenció del carrer Girona que contempla la posada en marxa de sis quiròfans i que comportarà també la creació de llocs de treball d’infermeria quirúrgica.

  Projectes Infermers de l’Hospital:

  Actualment, s’estan treballant diferents projectes de caràcter organitzatiu des de la direcció d’infermeria, com:

  • La creació de l’àrea del nen on els professionals en pediatria aglutinaran tota l’atenció pediàtrica de l’hospital, des de l’atenció urgent fins a consultes externes, passant per hospitalització, la cirurgia, els hospitals de dia i la consulta específica d’infermeria.
  • L’inici en breu de la definició i implantació del projecte IPA, Infermeres de Pràctica Avançada, ja treballat amb la Universitat de Barcelona i el Col·legi d’Infermeria, que permetrà a les infermeres de l’hospital amb aquestes competències i expertesa puguin donar a conèixer aquest nou rol.
  • I, finalment, la participació en el projecte internacional Nursing now amb objectius com la difusió de totes les activitats que fa la infermeria, per tal de donar-li el valor que té i fer-la visible a escala internacional, i que contribueix al desenvolupament professional.


  La Sra. Tusquellas conclou que “en aquest moment tan complicat per la sanitat, i en especial pel col·lectiu d’infermeria, aquest creixement permetrà donar entrada a nous professionals que participaran activament en el desenvolupament del futur més proper de l’hospital, i fer un salt qualitatiu en aquest col·lectiu dins el centre”.

  ]]>
  Mon, 26 Oct 2020 14:28:46 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/247/lhospital-general-de-granollers-en-creixement-convoca-50-places-dinfermeria http://fphag.org/comunicacio/noticies/247