ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Tue, 30 Nov 2021 16:12:23 +0100 Tue, 30 Nov 2021 16:12:23 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org L’Hospital, guardonat en els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 30 de novembre de 2021.- El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat, avui, els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en què han donat a conèixer els centres premiats en aquest àmbit en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia. En aquesta sisena edició, l’Hospital General de Granollers ha estat guardonat amb un premi accèssit per tenir els millors resultats en indicadors d'adequació, qualitat i eficiència en l’any 2020 en la categoria d’Hospital General.

Els centres guanyadors han estat l’Hospital Dos de Maig, en la categoria d’Hospital Comarcal; el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, en la categoria d’Hospital General, i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en la categoria d’Hospital d’Alta Tecnologia. A banda de l’accèssit que ha rebut l’Hospital General de Granollers en la seva categoria, els altres dos premis accèssits s’han entregat a l’Hospital de Palamós (Hospital Comarcal) i l’Hospital Universitari de Bellvitge (Alta Tecnologia).

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb la presència del Dr. Rafael Lledó, director general de l’Hospital General de Granollers, que ha participat en la taula de debat amb els centres guardonats "Nous reptes del sector salut en un context post pandèmia: Què hem après de la pandèmia? Quin paper pot jugar el benchmarking en aquest context?", moderada per José Augusto García Navarro, director general del CSC. El president del CSC, Manel Ferré, ha estat l’encarregat de fer l’entrega dels guardons, que ha tingut lloc a la seu de l’entitat.

Projecte CSC/ARQ

El projecte CSC / ARQ examina l'anàlisi del rendiment i la qualitat que busca superar la limitació actual de les fonts d'informació i permetre que els centres que en formin part puguin compartir alguna cosa més que dades i resultats. Higia Benchmarking col·labora en aquest projecte del CSC en l'apartat tècnic, en la definició i construcció dels indicadors d'eficiència, adequació i qualitat assistencial que s'han utilitzat per identificar els hospitals Benchmark. Per poder realitzar aquesta valoració Benchmark, s'analitzen els resultats que s'obtenen a partir de la informació del Conjunt mínim bàsic de dades (CMBD) del 2020 dels hospitals participants mitjançant les anàlisis comparatives ajustades de la plataforma Benchmarking Sanitari 3.0® (BS3).

]]>
Tue, 30 Nov 2021 16:12:23 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/280/lhospital-guardonat-en-els-premis-benchmarking-cscarq-2021 http://fphag.org/comunicacio/noticies/280
L’Hospital General de Granollers celebra 'La nit dels agraïments' Granollers, 26 de novembre de 2021.— Ahir, al Teatre Auditori de Granollers, l’Hospital General de Granollers va celebrar La nit dels agraïments, un acte en el qual es va retre homenatge a aquells professionals i entitats o associacions que han estat cabdals en els anys d’història del nostre centre.  

Fulls d’Història

En els reconeixements “Fulls d’Història” es va retre homenatge a la Dra. Vicky Yetano (fundadora de la Unitat d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital i que va morir l'any passat com a conseqüència de la Covid-19), la Sra. Lada Moret (l’any 1977 va crear el Servei d’Informàtica), la Sra. Herminia Vázquez (promotora de l’alletament matern a l’hospital), el Dr. Bosch Banyeras (metge responsable de la jerarquització del Servei de Pediatria) i la Parròquia de Sant Esteve (en reconeixement per la venda del retaule per finançar l’edificació de la part central de l’edifici històric de l’hospital).

Premis Talentum

Durant l'acte també es va fer entrega dels Premis de reconeixements a professionals Talentum, uns premis que han volgut reconèixer el talent dels professionals de la institució escollits per a totes i tots els que en formem part. Els guanyadors van ser: la Dra. Raquel Benavent, cap clínic del Servei de Geriatria, la infermera Raquel Carmona, l’auxiliar d’infermeria Antonio Gay, i de la part no assistencial, Juan Carlos Larrea, cap de Gestió de Clients de l’hospital.

Marató Científica

Enguany l’Hospital organitza la preparació del centenari per al 2023 amb el motiu de “Caminant cap al centenari: 100 anys cuidant de tu” i, dintre dels actes programats, es va realitzar la “IV Marató Científica 2021”, enguany sobre “Impacte de la COVID en pacients i professionals” amb l’objectiu de promoure la participació científica dels professionals. Els premis es van entregar en aquest acte. Els projectes guanyadors van ser:

·        Millor comunicació NO ASSISTENCIAL: ¿Cómo debemos implementar las Visitas no Presenciales?, 1a autora: Mª Carme Ferrer. Atenció a l’Usuari.

·        Millor comunicació més INNOVADORA: Satisfacción con el programa de envío de medicación de uso hospitalario a oficinas de farmacia durante la pandemia COVID-19, 1r autor: Carlos Seguí. Servei de Farmàcia

·        Millor comunicació sobre PROFESSIONALS: La COVID-19 en nostres professionals, 1a autora: Joana Guerrero. Servei de Prevenció de Riscos Laborals

·        Millor comunicació sobre PACIENTS: Análisis de la mortalidad hospitalaria en pacientes fallecidos de COVID-19, 1r autor: José Luís Jiménez. Medicina intensiva. Comissió de Mortalitat

·        Millor comunicació: Atenció a la Malaltia Crònica geriàtrica en la comunitat durant la pandèmia COVID-19: Programa Gericom, 1a autora: Gemma Pérez. Medicina interna.

Acte agraïment

L’acte va cloure amb un agraïment a la ciutadania i al teixit empresarial comarcal que ha donat suport al nostre centre durant la pandèmia, “la nostra raó de ser” en paraules del Dr. Rafael Lledó, director general de l’Hospital. “Durant aquests 21 mesos hem fet pinya amb els ciutadans als quals donem servei: els volem retornar l’expressió de dues emocions ben diferents: el condol a les persones que hem perdut per la Covid i d’altra banda, l’agraïment per la vostra complicitat, solidaritat i suport”. El seu va ser un parlament que “pretén ser un homenatge, un record i una abraçada per a les persones que han patit els estralls més dolorosos de la malaltia”. En representació de les 1700 persones que treballen a l’Hospital, Lledó va donar les gràcies a tots els ciutadans de la nostra comarca que han ajudat al centre en aquest difícil trànsit de la pandèmia.

Finalment, l’alcalde de Granollers i president del Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers, el Sr. Josep Mayoral, va cloure l’acte.

El trio IDÍL·LIC i el duet format per Albert lax i Elle León van amenitzar l’acte amb les seves actuacions musicals.

]]>
Fri, 26 Nov 2021 16:19:48 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/279/lhospital-general-de-granollers-celebra-la-nit-dels-agraiments http://fphag.org/comunicacio/noticies/279
L’Hospital General de Granollers guardonat amb el premi a la ‘Millor política d’RSC i Qualitat’ en els Premis New Medical Economics La VII Edició dels premis va congregar més d’un centenar de professionals del sector sanitari

17 de novembre de 2021.- L’Hospital General de Granollers ha estat guardonat amb el premi a la ‘Millor política d’RSC i Qualitat’, juntament amb el Grup Hospitalari Quirónsalud, en la VII Edició dels Premis New Medical Economics que es van lliurar aquest dilluns a l'Aula Magna de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid. L'acte conduït per Esther Molina, periodista del sector sanitari, va congregar més de 100 representants de l'administració sanitària, organitzacions professionals i societats científiques, i alts executius de la indústria farmacèutica. Un total de 18 hospitals procedents de comunitats autònomes diferents van resultar finalistes en diverses categories.

La publicació digital especialitzada en el món de la gestió sanitària i l'experiència del pacient New Medical Economics lliura aquests premis anuals per a reconèixer la labor de professionals, Administració i totes aquelles entitats que hagin contribuït de manera significativa al desenvolupament de la Biomedicina i les Ciències de la Salut a Espanya, i mantinguin una activitat innovadora, investigadora, de gestió i d'experiència al pacient l'any 2021.

Durant la cerimònia, José María Martínez García, president de New Medical Economics, va agrair als assistents la seva presència, així com als quals compartien la taula presidencial amb ell, a més va destacar que “durant la pandèmia, el paper de la comunicació enfront de la població en general ha estat excel·lent quant a rigor i veracitat”.

En la seva intervenció virtual, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, va dir que: “Els Premis New Medical Economics 2021 són un referent, ja que es premien iniciatives d'institucions, organitzacions sanitàries, entitats públiques i privades, societats científiques i associacions de pacients per a avançar en innovació, humanització, qualitat i atenció als pacients”.

]]>
Wed, 17 Nov 2021 11:24:34 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/278/lhospital-general-de-granollers-guardonat-amb-el-premi-a-la-millor-politica-drsc-i-qualitat-en-els-premis-new-medical-economics http://fphag.org/comunicacio/noticies/278
Entrega de premis del concurs de fotografia ‘Promou la lactància materna’ Granollers, 5 de novembre de 2021.– Amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, la Comissió de Lactància de l’Hospital va organitzar l’onzena edició del concurs de fotografia obert a tots els professionals i usuaris del centre per promoure i sensibilitzar als futurs pares i mares sobre els beneficis de la lactància materna. En total s’han presentat 41 fotografies, que ha valorat un jurat format per les assistents al Curs de Lactància Materna que va organitzar l’Hospital. L’entrega de premis s’ha dut a terme aquest migdia.

La promoció de la lactància materna, és una tasca que l’equip de l’àrea Materno-infantil i Pediatria de l’Hospital porta a terme des de l’any 1999, i que ha estat reconeguda amb el guardó IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància).


Col·laboració en els premis

PLAY S.A. empresa de referència en el sector de la puericultura, reafirmant el seu compromís amb la seguretat dels infants, un any més ha volgut donar suport a aquesta iniciativa amb el lliurament del primer premi que ha consistit en una cadireta per al cotxe. D’altra banda, l'empresa Suavinex, dedicada a productes relacionats amb l'embaràs, la futura mamà, la lactància materna i els nadons, ha ofert el segon premi, un extractor de llet elèctric i una cistella amb productes de la marca.

FOTOGRAFIES PREMIADES:

1r premi:
Títol: De mi per a tu
Autora: Meritxell Sánchez

2n premi:
Títol: Enamorada d’en Pau
Autora: Sandra Serrano

3r premi:
Títol: El regal de la meva vida
Autora: Anna Roman

]]>
Fri, 05 Nov 2021 14:25:25 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/277/entrega-de-premis-del-concurs-de-fotografia-promou-la-lactancia-materna http://fphag.org/comunicacio/noticies/277
“Sumar pel ciutadà” centra la V Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica C-17 S'han presentat els avenços del treball col·laboratiu en xarxa i els beneficis que aporten als pacients


Avui s'ha celebrat al Paranimf de la Facultat de Medicina de Barcelona, la V Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica d’Atenció Especialitzada C-17. La jornada d’Innovació de la C-17 és una trobada anual per compartir els avenços i les propostes del model col·laboratiu que està desplegant l’aliança integrada per l’Hospital Universitari de Vic (Osona), l’Hospital General de Granollers, l’Hospital de Mollet, Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) i l’Hospital Clínic (Barcelona).

La jornada ha estat inaugurada pel director general de l'Hospital Clínic, el Dr. Josep M. Campistol, i la coordinadora de l’Aliança C-17, la Dra. Cristina Iniesta.

Aquesta V Jornada ha estat centrada en la presentació dels nous circuits assistencials de la xarxa C-17 desplegats enguany: el d’assessorament genètic del càncer i els circuits de les urgències 24x7 d’urologia i otorinolaringologia, exposats per especialistes mèdics dels centres de la C-17. Aquesta taula ha estat moderada pel Dr. Gabriel Mestre, Director Mèdic de l’Hospital de Sant Celoni.

La resposta de l’Aliança a la pandèmia de la COVID19 ha estat tractada a la taula central: "Clúster Covid C-17: Balanç i experiències". Moderada per Ignasi Bardés, adjunt a la Direcció Assistencial CatSalut, ha comptat amb els directors assistencials dels centres de la C-17 i els directors de sector del Vallès Oriental i Osona, i el director mèdic del SEM.

Aquest any s’ha volgut incorporar la veu dels pacients que han transitat pels diferents hospitals, per conèixer i aprendre de la seva experiència. Aquesta taula ha estat moderada per la Marta Barahona, Cap de l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania (HCB) i el Dr. Joan Escarrabill, membre de l’Equip d'avaluació de l'experiència de pacients (HCB).

Seguidament, s’ha presentat els quatre projectes que optaven al premi ROCHE Farma als projectes d’innovació, per contribuir a assolir els reptes de l'Aliança C-17. La Sra. Rita Casas, directora regional de Roche Farma, ha lliurat el premi al projecte guanyador: “Reorganització en el marc de l’Aliança C-17 del procés dels pacients amb malaltia valvular”, liderat per la Dra. Bàrbara Vidal, cap de secció d’imatge cardíaca, de l’Hospital Clínic.

A la part final de la jornada la directora del CatSalut, la Dra. Gemma Craywinckel, ha fet la cloenda juntament amb els directors generals dels centres que conformen l'aliança estratègica C-17.

L’aliança estratègica C-17

El 13 d’abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració entre l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Asil Hospital de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l’objecte d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d’un milió i mig de persones.

La xarxa s’orienta a la ciutadania i als professionals per oferir l’atenció més adequada en el servei més idoni. D’aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d’acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d’aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l’escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.

Sobre l’Hospital Clínic de Barcelona

L’Hospital Clínic de Barcelona és un hospital públic universitari amb una història centenària. Amb una plantilla de 4.500 professionals, és un dels principals centres d’assistència mèdica d’Espanya i el primer en producció científica. Ofereix una assistència de qualitat, una investigació biomèdica del màxim nivell competitiu i una gran dedicació docent per formar professionals. Tot plegat s’emmarca en l’excel·lència d’una gestió equilibrada, amb l’objectiu d’oferir a la societat una medicina humanitzada d’avantguarda.

Fundació Hospital de Sant Celoni

La Fundació Hospital de Sant Celoni té una llarga historia, documentada des de 1170. És una entitat d'atenció sanitària, sociosanitària i social que forma part del Sistema Integral d'Utilització Pública de Catalunya, amb una plantilla de 300 professionals i una població de 57.000 habitants. Està integrada per l'Hospital de Sant Celoni i el Centre Sociosanitari Verge del Puig. També gestiona el Centre de Dia Indaleci Losilla. Centre de referència de la subcomarca del Baix Montseny, fomenta la qualitat assistencial, la formació contínua, el treball en equip, l'intercanvi de coneixement, les aliances i la gestió per processos.

Sobre la Fundació Sanitària Mollet

La Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada. Actualment dona servei a 165.000 habitants dividits en 11 municipis del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Hospital General de Granollers

L'Hospital General de Granollers és un Hospital Universitari i de referència del Vallès Oriental, que dóna servei a una població de més de 400.000 habitants. Té una línia assistencial per a malalts aguts, una línia d'atenció sociosanitària i també compta amb una residència per a gent gran amb capacitat per a 52 persones. La vessant docent és un puntal en la vida de la institució tant pel que fa a la formació de grau, postgrau i pregrau. Com a Hospital Universitari es formen estudiants del grau de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) realitzant pràctiques en el nostre centre. També té una llarga trajectòria en la formació de Metges Interns Residents (MIR) de diverses especialitats, així com especialistes en farmàcia hospitalària i llevadores. Pel que fa a la Recerca i la Innovació l'Hospital des de fa més d'una dècada impulsa i dóna suport a l'activitat científica dels investigadors. En els darrers anys ha participat activament en diferents projectes europeus que el situen en el mapa internacional de la recerca i la innovació clínica.

Consorci Hospitalari de Vic

El Consorci Hospitalari de Vic, el primer que es va crear a Catalunya seguint aquest model, és una institució pública que ofereix un servei assistencial de qualitat a nivell sanitari, sociosanitari i de salut mental a les prop de 160.000 persones que viuen a la comarca d'Osona. Gestiona l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, la Clínica de Vic i Osona Salut Mental, tots ells centres de referència universitaris, en els quals el seu equip de 1.500 professionals combinen una atenció d'alt nivell professional, humà i tecnològic, amb una important tasca docent i investigadora. 

]]>
Fri, 22 Oct 2021 13:53:04 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/276/sumar-pel-ciutada-centra-la-v-jornada-dinnovacio-de-lalianca-estrategica-c-17 http://fphag.org/comunicacio/noticies/276