ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Mon, 07 Jun 2021 12:53:42 +0200 Mon, 07 Jun 2021 12:53:42 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org Nova normativa d’accés per a familiars i acompanyants de pacients de l’Hospital General de Granollers  17 de maig de 2021


 • Aquesta informació es mantindrà actualitzada segons el moment epidemiològic en què es trobi l'Hospital.

 • Podeu consultar la normativa d'accés completa en el document adjunt. També us recomanem que consulteu el document de compromís d'autoresponsabilitat.

]]>
Mon, 07 Jun 2021 12:53:42 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/259/nova-normativa-dacces-per-a-familiars-i-acompanyants-de-pacients-de-lhospital-general-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/259
L’Hospital General de Granollers incorpora l’ecoendoscòpia digestiva Aquest mes s’han dut a terme els primers procediments d'ecoendoscòpia digestiva al nostre hospital (tècnica també coneguda pel nom de "ultrasonografia endoscòpica" = USE). Previ al seu inici, es va realitzar una formació específica per al personal d'infermeria de l'Àrea de Tècniques Especials (ATE) per a conèixer el funcionament dels procediments i el material fungible emprat. La implementació d'aquesta tècnica s’emmarca dins dels objectius del pla assistencial 2019-2022 del centre, i també forma part de la projecció i nova etapa de la Unitat d'Aparell Digestiu de l'Hospital.

La tècnica
L’ecoendoscòpia és una exploració que combina la visió endoscòpica amb l’ecogràfica gràcies a la incorporació a la punta del tub endoscòpic d’un transductor ecogràfic. És una tècnica de molt lenta corba d'aprenentatge (de 2 a 3 anys), perquè requereix l'adquisició de coneixement per part de l'endoscopista en la pràctica d'interpretar les imatges ecogràfiques visualitzades, saber orientar i dirigir l'ecoendoscopi, així com conèixer la utilització del material fungible emprat.


S’aplica principalment en l’estudi de tumors digestius (esòfag, estómac i duodè), així com en masses i nòduls pancreàtics, de via biliar, alguns segments hepàtics, espai retroperitoneal, mediastí, tiroides, glàndula suprarenal, i en recte, entre altres. Es fa servir, així mateix, per valorar la resposta del càncer al tractament, estudiar adenopaties i sospites de limfoma, i per a la detecció de lesions vasculars (ús de la tecnologia Doppler, associada a l'ecografia).


A part de la funció estrictament exploratòria, té també una part intervencionista, consistent en la possibilitat de realitzar una punció per extreure mostres dels teixits i òrgans explorats (per mitjà d'una punció-aspiració amb agulla fina). Amb l'ajuda de l'equip del Servei d'Anatomia Patològica, aquesta mostra és analitzada in-situ al microscopi per un cito patòleg en el marc del mateix procés de la intervenció ecoendoscòpica, tot optimitzant la rendibilitat de la punció, i indicant a l'endoscopista en el mateix moment si és necessari realitzar una nova punció per tal d'obtenir més mostra per a estudi (tècnica ROSE: rapid on-site evaluation).


A més, en l’àmbit de l’aportació terapèutica té també altres aplicacions potencials com són la realització de drenatges endoscòpics de col·leccions abdominals (peripancreàtiques, postquirúrgiques...), o en vesícula biliar en pacients no tributaris d'intervenció quirúrgica, i alguns tractaments contra el dolor per mitjà de neuròlisi del plexe celíac.


Tot aquest ventall d’utilitats fa que sigui una tècnica en creixement i clara expansió, i que cada vegada siguin més els pacients que requereixin aquest procediment per a un òptim maneig clínic i una assistència de qualitat.

]]>
Tue, 23 Mar 2021 11:07:34 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/258/lhospital-general-de-granollers-incorpora-lecoendoscopia-digestiva http://fphag.org/comunicacio/noticies/258
El Govern aprova l'ampliació de l'Hospital de Granollers per atendre l'emergència de la Covid-19 L’Executiu decideix la construcció immediata del nou edifici polivalent vinculat al centre hospitalari per raons d’urgència i excepcional interès públic


El Govern ha aprovat la construcció del nou edifici polivalent vinculat a l’Hospital de Granollers (Vallès Oriental), impulsat pel Departament de Salut, amb exempció de llicència urbanística, per raons d’urgència i excepcional interès públic. Aquesta edificació polivalent, realitzada amb procediments industrialitzats, té com a finalitat immediata prestar amb la màxima urgència el servei d’assistència sanitària en el marc de l’emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.

Vist l’informe favorable de la Comissió de Territori i acreditades les raons d’urgència i excepcionalitat, el Govern ha acordat l’execució immediata del nou edifici polivalent vinculat a l’Hospital de Granollers i ha ordenat la iniciació de la tramitació del Pla parcial del sector W previst al Pla d’ordenació urbanística municipal.

Font: nota de premsa de la Direcció General de Comunicació del Govern

]]>
Wed, 17 Mar 2021 10:09:01 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/256/el-govern-aprova-lampliacio-de-lhospital-de-granollers-per-atendre-lemergencia-de-la-covid-19 http://fphag.org/comunicacio/noticies/256
L'Hospital General de Granollers lidera un estudi per analitzar possibles reaccions cutànies de les vacunes contra la Covid-19
 • Liderat des del Servei de Dermatologia de l'Hospital aglutinarà als centres dermatològics més importants de Catalunya i Espanya.
 • L'estudi observacional prospectiu serà multicèntric i utilitzarà plataformes digitals per a la seva realització.
 • Granollers, 16 de març de 2021.- L'Hospital General de Granollers acaba d'iniciar un estudi en l'àmbit estatal per a la caracterització de les possibles reaccions cutànies que es puguin donar darrere l'administració de les diferents vacunes contra la COVID-19. Aquest estudi està promogut pel Dr. Carlos Muñoz, del Servei de Dermatologia de l'Hospital, que és a la vegada un dels investigadors principals, al costat de les Dres. Alba Català, de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Cristina Galván, de l'Hospital de Mosteles, Madrid.

  Des que es va iniciar la vacunació enfront del SARS-CoV-2, els dermatòlegs de tot Espanya han anat notificant alguns casos d'erupcions cutànies, generalment lleus, que apareixen al cap de pocs dies de la vacuna. Es desconeix la freqüència exacta d'aquestes reaccions, però es pensa que seria baixa. Les erupcions són diverses i no s'ha establert encara un vincle de causalitat amb la vacuna. D'aquí ve la necessitat d'aquest estudi observacional prospectiu i multicèntric, el principal objectiu és descriure millor aquestes reaccions cutànies i la seva possible relació amb les vacunes. Com a objectius secundaris es pretén analitzar la cronologia de la reacció cutània i la seva eventual relació amb els antecedents del pacient, si hi ha antecedents de diagnòstic de COVID-19 i especialment si el pacient va presentar manifestacions cutànies associades a aquesta malaltia.

  L'estudi aglutinarà als centres dermatològics més importants de Catalunya i Espanya i compta amb el suport i difusió de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. Durant els mesos vinents, dermatòlegs de tot Espanya aportaran casos i imatges clíniques a través d'una plataforma informàtica única. Es pretén incloure el nombre més gran de casos a través dels centres d'atenció primària, els serveis de medicina preventiva i dermatòlegs que vulguin participar en aquest ambiciós projecte.

  ]]>
  Wed, 17 Mar 2021 10:19:06 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/255/lhospital-general-de-granollers-lidera-un-estudi-per-analitzar-possibles-reaccions-cutanies-de-les-vacunes-contra-la-covid-19 http://fphag.org/comunicacio/noticies/255
  Licitació de l'edifici polivalent de l'Hospital de Granollers L’11 de març es va licitar el concurs per redactar el projecte i executar les obres del nou edifici polivalent de l’Hospital de Granollers, que servirà per donar resposta a les necessitats sorgides amb la pandèmia, ampliar i modernitzar el centre. L’actuació té un cost aproximat de 32,5 milions (import de licitació amb IVA), més l’equipament.

  Un cop publicada la licitació, les empreses interessades disposen d’un termini de tres setmanes per presentar les seves ofertes. Després caldrà valorar les ofertes presentades i en el termini d’un mes, aproximadament, es procedirà a l’adjudicació. L’empresa adjudicatària tindrà 7,5 mesos per redactar el projecte i construir l’edifici. Posteriorment caldrà procedir al seu equipament. La posada en marxa està prevista per a finals de 2021.

  El nou espai, d’uns 9.000 m2, allotjarà el servei d’urgències a la planta baixa, amb 90 punts d’atenció. A la primera planta s’hi allotjaran l’àrea de crítics, semicrítics i d’hospitalització convencional, fins a una capacitat total de 40 llits. En una segona fase (encara no licitada) s’abordarà l’ampliació quirúrgica.

  L’edifici s’afegeix als nous espais polivalents dels hospitals Arnau de Vilanova, Germans Trias i Pujol , Bellvitge, Moisès Broggi i Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona.

  D’altra banda, les obres del nou centre de salut del carrer de Girona avancen a bon ritme i està previst finalitzar el nou CUAP a l’estiu. El CUAP serà el primer equipament a entrar en funcionament; després serà el torn de l’ASSIR territorial i dels quiròfans de CMA i les consultes especialitzades. La previsió és que tot l’edifici estigui operatiu a finals d’any.

  Font: 

  Àmbit Metropolità Nord
  Regió Sanitària Barcelona
  Salut/Servei Català de la Salut

  ]]>
  Wed, 17 Mar 2021 10:09:35 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/257/licitacio-de-ledifici-polivalent-de-lhospital-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/257