ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Mon, 25 Sep 2023 15:03:34 +0200 Mon, 25 Sep 2023 15:03:34 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org L’Hospital General de Granollers, l’únic centre de l’estat espanyol que participa en un projecte europeu per validar un dispositiu innovador en Cirurgia Vascular El Servei de Cirurgia Vascular de l'Hospital General de Granollers participarà en la prova pilot del projecte Post Market Device Evaluation (PMDE), que està realitzant l'empresa japonesa Terumo en diferents hospitals de Bèlgica i Alemanya, sent l'Hospital General de Granollers el referent a l'estat espanyol.


Granollers, 21 de setembre de 2023.-  El Servei de Cirurgia Vascular de l'Hospital General de Granollers participarà en la prova pilot del projecte Post Market Device Evaluation (PMDE), que està realitzant l'empresa japonesa Terumo en diferents hospitals de Bèlgica i Alemanya, sent l'Hospital General de Granollers el referent a l'estat espanyol.

El projecte consisteix a recollir dades sobre el dispositiu stent RenzanTM. Un stent és una malla tubular, que serveix per tractar vasos sanguinis que estan oclosos o estrets. Es poden tractar vasos a moltes localitzacions (coronaris o perifèrics), però el Renzan es fa servir per tractar artèries perifèriques, en concret a les cames. L'artèria estreta o oclosa es dilata prèviament amb una mena de globus (baló), i l'stent manté oberta aquesta via, permetent el pas de la sang fins al peu, i evitant les conseqüències de la manca de rec sanguini: dolor i necrosi dels teixits (gangrena), que si no es tracten, podrien acabar amb la pèrdua de diverses parts de la cama: dits, peu o fins i tot de la cama sencera.

L'estudi permetrà conèixer, entre altres factors, la permeabilitat del dispositiu, analitzant el seu comportament en els casos de la pràctica clínica diària sempre sota criteri mèdic. També proporcionarà informació sobre el seu funcionament i en quines situacions o indicacions aquest dispositiu pot ser més útil.

El Servei de Cirurgia Vascular de l’Hospital General de Granollers

El Servei de Cirurgia Vascular de l'Hospital és un referent a l'estat espanyol per implementar tècniques innovadores en les quals són pioners i capdavanters. Des de principis d’any el Servei de Vascular organitza workshops, on cirurgians i cirurgianes de diferents hospitals nacionals i internacionals, assisteixen de manera presencial a intervencions quirúrgiques per conèixer de primera mà aquestes noves tècniques.

El passat 14 de setembre, tres cirurgians de les illes Canàries van realitzar una d'aquestes activitats formatives en el marc del projecte PMDE. La formació consistia a augmentar el seu coneixement en la malaltia arterial perifèrica, el peu diabètic i especialment en les tècniques endovasculars que es duen a terme a l'Hospital General de Granollers.

Aquest programa formatiu contempla cinc activitats fins a finals d'any.

]]>
Mon, 25 Sep 2023 15:03:34 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/334/lhospital-general-de-granollers-lunic-centre-de-lestat-espanyol-que-participa-en-un-projecte-europeu-per-validar-un-dispositiu-innovador-en-cirurgia-vascular http://fphag.org/comunicacio/noticies/334
Loteria Solidària de Nadal 2023 Ja tenim la loteria solidària de Nadal disponible a l'Hospital!


Ja tenim la loteria solidària de Nadal disponible a l'Hospital!

Des d'aquest dimarts, 12 de setembre, fins a esgotar els talonaris, tindreu a la vostra disposició la loteria de Nadal 2023 de l'Hospital General de Granollers, disponible en diferents punts de venda del centre.

Com en anys anteriors, s'han posat a la venda participacions de 6 €, amb dos números cadascuna; enguany, els números seran el 72.306 i el 95.134.

D'aquests 6 €, es jugaran 4,80 € i es realitzarà un donatiu solidari d'1,20 €, que es destinarà íntegrament a impulsar diferents projectes de la Fundació Privada Hospital Asil Granollers.

Hi haurà cinc punts de venda, tres on només es podrà pagar amb targeta i dos on només es podrà pagar en efectiu:

·         Punts de venda de pagament amb targeta:

  • Punt d'informació de l'Edifici d'Hospitalització
  • Punt d'informació del Centre Geriàtric
  • Punt d'informació de Consultes Externes

·         Punts de venda de pagament en efectiu:

  • Botiga "FELICITARIUM" (situada al hall d'Hospitalització)
  • Cafeteria de l'Hospital (situada al hall d'Hospitalització)

Molta sort a tots!

Gràcies per donar llum als projectes de l'Hospital!

]]>
Mon, 18 Sep 2023 10:04:57 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/333/loteria-solidaria-de-nadal-2023 http://fphag.org/comunicacio/noticies/333
El conseller de Salut inaugura el Centre d'Oncologia Radioteràpica de la C17 Permetrà tractar els pacients del Vallès Oriental i Osona al territori, evitant desplaçaments a Barcelona


 El conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat avui a Granollers el Centre d’Oncologia Radioteràpica de la C17, un edifici satèl·lit de l’Hospital Clínic de Barcelona situat en uns terrenys del recinte hospitalari de Granollers. Donarà atenció d’Oncologia Radioteràpica als pacients dels hospitals de la C17 (Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Fundació Sanitària Mollet i Hospital de Sant Celoni).

El nou edifici disposa d’una superfície de 1.500 metres quadrats dedicats a atendre les necessitats de tractament amb radioteràpia dels pacients oncològics que ho requereixin, i evitarà desplaçaments als grans hospitals de Barcelona. El centre disposa de tecnologia de darrera generació per donar tractament a 1.000 pacients cada any.

En l’acte inaugural, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat que “aquest és un equipament necessari per millorar l’atenció oncològica dels pacients de tota la zona, amb tecnologies d’última generació, amb proximitat i amb qualitat”.

Balcells ha estat acompanyat per Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, i Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic, entre d’altres personalitats del territori.

Millorar la qualitat de vida dels pacients hemato-oncològics del Vallès Oriental i Osona

S'estima que l'any 2025 el nombre de pacients diagnosticats de càncer a Europa superarà anualment els 4,5 milions, el 50% dels quals necessitaran tractament de radioteràpia. La radioteràpia és un component fonamental en el tractament del càncer i s’espera un augment en la necessitat d’aquest tipus de tractaments del 16%, tant per augment en la incidència com per les noves indicacions.

La radioteràpia s’administra, de forma general, als grans centres urbans, donada la infraestructura tecnològica i de personal altament especialitzat que requereix. Això obliga que els pacients del Vallès Oriental i Osona que necessiten aquest tractament realitzin llargs desplaçaments diaris durant diverses setmanes, amb el que empitjora la seva qualitat de vida amb un augment de la insatisfacció i l’estrès. L’objectiu d’aquesta nova instal·lació és apropar el tractament amb radioteràpia als pacients dels hospitals situats a l’eix de la C17 (Hospitals de Vic, Granollers, Sant Celoni i Mollet) i evitar més de 16.000 desplaçaments anuals.

El tractament amb radioteràpia forma part de l’abordatge integral i personalitzat del càncer de cada pacient, decidit en els comitès de tumors multidisciplinaris. Comporta diversos processos que impliquen diferents professionals especialitzats.

Amb el nou centre satèl·lit del Clínic Barcelona es vol reforçar la qualitat, l’equitat i l’expertesa en els tractaments amb radioteràpia. D’aquesta manera s’estableix un desenvolupament territorial per coordinar millor el recorregut assistencial dels pacients onco-hematològics del Vallès Oriental i Osona; es garanteix que els pacients amb una indicació de tractament de radioteràpia, basada en l’evidència, el rebin; i es permet un accés als millors tractaments de la forma més segura.

“L’objectiu no és només el tractament de radioteràpia per se, sinó impulsar el Pla Oncològic Terapèutic Global dins de l’Aliança Estratègica C17, incorporant la innovació tecnològica i terapèutica, la formació i la recerca”, explica Meritxell Mollà, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica del Clínic. “Compartim professionals i participem en tots els comitès de tumors multidisciplinaris, que és on es defineix l’estratègia oncològica. Funcionem com a un Servei, però amb dues seus: una a Barcelona i l’altra a Granollers”, afegeix.

Equipament capdavanter en radioteràpia

El nou Centre d’Oncologia Radioteràpica disposa d’equipaments de darrera generació per administrar els tractaments, en totes les seves especialitats. Podrà administrar prop de 500 tractaments per accelerador i any.

La instal·lació compta, gràcies al Pla INVEAT d’infraestructures estatal gestionat pel Servei Català de la Salut, amb dos acceleradors lineals d’alta energia, un TAC per a la preparació i planificació dels tractaments, que incorpora un sistema 4D per a l’adquisició del moviment respiratori, i de consultes externes per visitar els pacients.

Els nous acceleradors permetran oferir tractaments avançats d’alta precisió utilitzant tècniques com la modulació d'intensitat (IMRT/VMAT), radioteràpia guiada per la imatge (IGRT), o tècniques de control i sincronització del moviment respiratori (Gating) que possibilita la monitorització i sincronització del moviment respiratori durant l’administració del tractament i que estan especialment indicades en càncer de mama i de pulmó.

Un edifici sostenible

Del projecte arquitectònic destaca la innovadora distribució dels espais, que possibilita una futura ampliació de l’edifici, i la integració amb l’entorn i el recinte hospitalari. Es tracta d’un entorn acollidor i menys asèptic per als pacients que hi han d’anar de forma diària per rebre el tractament i fer-ne el seguiment.Es tracta d’un edifici eficient i té una marcada empremta ecològica ja que la generació de fred i calor de l’edifici en un 95% de l’any és per geotèrmia i s’aprofita al màxim la coberta per captació fotovoltaica. 

]]>
Wed, 13 Sep 2023 15:53:44 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/332/el-conseller-de-salut-inaugura-el-centre-doncologia-radioterapica-de-la-c17 http://fphag.org/comunicacio/noticies/332
Persones amb mieloma múltiple participen en una activitat a l’Hospital General de Granollers per evidenciar la importància de l’exercici físic en aquests pacients El mieloma múltiple (MM) és el segon càncer hematològic més freqüent i es caracteritza per provocar un estat de feblesa físic-funcional, fragilitat òssia, així com immunodeficiència i incapacitat per a combatre infeccions.


Granollers, 4 de setembre del 2023. En el marc del Dia Mundial del Mieloma Múltiple que se celebra el 5 de setembre, 35 pacients oncohematològics han participat a l’Hospital General de Granollers en una jornada presencial del programa EnforMMa de Sanofi, una sessió d’exercici físic adaptat a les seves necessitats, dirigida i supervisada per un fisioterapeuta del mateix centre.

El programa EnforMMA  és una iniciativa que neix amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients amb mieloma múltiple. El programa consisteix en la promoció de l'activitat física segura i adequada a les condicions físiques diferents de cada pacient, com a part complementària al seu tractament. Aquesta iniciativa compta amb el suport d'un grup multidisciplinari d'experts, en col·laboració amb la Comunitat Espanyola de Pacients amb Mieloma Múltiple (CEMMP) i l'Associació Espanyola d'Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia (AEAL), i amb l'aval de la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH).

EnforMMa s'integra dins del compromís de Sanofi per millorar la vida de les persones amb malalties hematològiques. Concretament, el mieloma múltiple és el segon càncer hematològic més freqüent. A diferència de la majoria dels tipus de càncer, no apareix en forma de tumor, sinó que s’origina a causa d’una anomalia molecular que fa que les cèl·lules secretin proteïnes monoclonals (proteïna M) en excés i destrueixin el teixit de la medul·la òssia. En aquest procés, les cèl·lules canceroses es divideixen i s’estenen pel  teixit esponjós dels principals ossos del cos com el maluc, les costelles o l’espina dorsal.

La degeneració òssia que provoca el mieloma múltiple comporta símptomes com el cansament per anèmia, lesions òssies, infeccions víriques i bacterianes, insuficiència renal o hipercalcèmia. Arribant a condicionar greument la vida dels pacients que conviuen amb la malaltia.

]]>
Tue, 05 Sep 2023 12:00:29 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/331/persones-amb-mieloma-multiple-participen-en-una-activitat-a-lhospital-general-de-granollers-per-evidenciar-la-importancia-de-lexercici-fisic-en-aquests-pacients http://fphag.org/comunicacio/noticies/331
L’Hospital General de Granollers celebra els cent anys de la inauguració del seu edifici històric Aquest dimarts, 25 de juliol, s'han celebrat cent anys de la inauguració de l'Edifici Històric de l'Hospital General de Granollers. L'acte, presidit per l'Honorable Conseller de Salut, Sr. Manel Balcells i la Il·lma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital, ha acollit més de dues centes persones.


Granollers, 26 de juliol 2023.— Aquest dimarts, 25 de juliol, s'han celebrat cent anys de la inauguració de l'Edifici Històric de l'Hospital General de Granollers. L'acte, presidit per l'Honorable Conseller de Salut, Sr. Manel Balcells i la Il·lma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital, ha acollit més de dues centes persones.

El jardí de l’edifici històric de l’hospital ha estat l’escenari de l’acte central de la commemoració del centenari de l’hospital modern. Amb aquest esdeveniment s’ha volgut retre un homenatge als professionals, la ciutadania i les entitats, que durant aquests anys d'història han fet possible l'hospital d’avui.

Per aquest motiu, ha comptat amb la darrera edició dels Fulls d'Història, uns guardons que van néixer amb l'objectiu de reconèixer i retre homenatge a professionals, entitats i associacions cabdals en els anys d'història de l'hospital.

Enguany s'ha reconegut a títol pòstum en Francesc Ribas, com a impulsor i promotor de la construcció de l'hospital centenari, la besnéta de l'homenatjat, la Sra. Sandra Ribas i el rebesnét, el Sr. Francesc Ribas, en el seu honor han fet una ofrena floral al seu bust situat al jardí. També s'ha homenatjat els professionals que han format i formen part de l'hospital i en representació de tothom la Dra. Lupe Peñalva, treballadora amb més antiguitat del centre, i el Sr. David Barroso, com a professional més jove, han recollit la Medalla de l'Hospital. Per últim, s'ha reconegut a la ciutadania de Granollers, atorgant-li la distinció de "Mans de l'Hospital", a través d'una peça simbòlica feta amb la fusta del cedre que durant molts anys va acompanyar la façana de l'hospital. Aquest obsequi va ser recollit per la Il·lma. Sra. Alba Barnusell en representació de la ciutat de Granollers.

La celebració va acollir la presentació del llibre "Cent anys cuidant de tu", a càrrec de la periodista Imma Juncà, que recull un segle d'història de l'edifici històric de l'Hospital General de Granollers.

Per concloure l'esdeveniment es va fer el descobriment de la placa commemorativa del Centenari, a càrrec de l'Hble. Sr. Manel Balcells, conseller de Salut, la Il·lma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital General de Granollers, i la Dra. Beatriu Bayés, directora general del centre.

L’acte central del centenari va servir per inaugurar una exposició fotogràfica sobre la història de l’hospital, que es mantindrà activa fins a finals d’any en el passadís que connecta l’edifici històric amb el d’hospitalització. Amb ella es vol reflectir la voluntat històrica de millorar el benestar i la qualitat de vida de la població, sempre caracteritzada per ser una institució propera, oberta i compromesa socialment amb el seu entorn en totes les seves dimensions.

Prèviament a la celebració institucional les colles dels Blancs i Blaus de Granollers van fer una cercavila de gegants i capgrossos per diferents espais de l’hospital, començant pel Centre Geriàtric Adolfo Montañá i acabant als jardins de l’Edifici Històric, tot passant per l’Hospital de Dia Pediàtric, les Urgències i l’edifici d’hospitalització.

Aquest acte ha estat una de les darreres activitats previstes en la celebració del Centenari, que conclourà passat l’estiu amb la projecció del documental sobre la història de l’hospital, al Cinema Edison de Granollers, i l’espectacle de llum i so que es farà al jardí de l’edifici històric.

]]>
Thu, 27 Jul 2023 08:27:21 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/330/lhospital-general-de-granollers-celebra-els-cent-anys-de-la-inauguracio-del-seu-edifici-historic http://fphag.org/comunicacio/noticies/330