ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Tue, 21 Mar 2023 10:35:00 +0100 Tue, 21 Mar 2023 10:35:00 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org Un pacient ret homenatge l’equip assistencial que el va salvar durant la pandèmia El Sr. José Luís Sánchez Cruz ha tornat a l’Hospital General de Granollers com a supervivent de la Covid-19 per agrair la labor dels professionals assistencials.


Granollers, 21 de març de 2023.- La pandèmia de la Covid-19 va arribar a la nostra vida i de manera inesperada el març de 2020. Com moltes persones, el Sr. José Luís Sánchez Cruz va patir la fase més dura de la pandèmia dins d’un hospital. Durant més de vuitanta dies va estar ingressat, en estat greu, a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital General de Granollers. Avui dia, és un supervivent, que conviu amb les seqüeles d’aquesta malaltia.

Tres anys després, s’ha pogut retrobar amb l’equip assistencial de l’UCI que va tenir cura d’ell i li va salvar la vida. José Luís Sánchez, apassionat de la pintura i els cavalls, ha volgut plasmar en un quadre propi la figura d'un cavall blanc; en les seves paraules "el cavall de batalla, que resisteix i sempre es queda al costat de l'home", en homenatge i representació de tots i cada un dels professionals que treballen dia a dia en el sector sanitari cuidant de la salut i el benestar de les persones i, especialment, durant les etapes més dures de la pandèmia.

El Sr. Sánchez ha pogut agrair en primera persona la feina feta i la qualitat humana de tots els professionals de primera línia que van estar al seu costat durant els moments més durs del seu ingrés i van tenir cura d’ell per poder explicar, avui dia, la seva història.

]]>
Tue, 21 Mar 2023 10:35:00 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/313/un-pacient-ret-homenatge-lequip-assistencial-que-el-va-salvar-durant-la-pandemia http://fphag.org/comunicacio/noticies/313
Més suport al dol de pacients i familiars, gràcies a la col·laboració de Cabré Junqueras i l’Hospital General de Granollers  Cabré Junqueras renova el conveni de col·laboració anual amb l’Hospital.


Granollers, 20 de març de 2023.- Serveis Funeraris Cabré Junqueras i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers renoven, un any més, el conveni de col·laboració per tal d’implementar accions de suport a l’activitat assistencial per als pacients de l’Hospital.

Enguany, ambdues entitats treballaran en una nova iniciativa, el suport i l’acompanyament a pacients i familiars en els diferents processos de dol, que se suma a la musicoteràpia, una activitat que ja s’estava organitzant anys anteriors.

L’activitat d’acompanyament en processos de dol es desenvoluparà mitjançant materials informatius per a pacients i familiars que es distribuiran pels diversos espais del recinte sanitari, i comptarà amb diferents xerrades durant l’any encapçalades per especialistes de la mateixa institució. Aquesta iniciativa dona l’oportunitat de disposar d’acompanyament professional i fa més accessible l’aprenentatge per tal de gestionar les emocions i saber adaptar-se en situacions de pèrdua.

Cabré Junqueras presta els seus serveis a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental i manté una estreta col·laboració professional amb l’Hospital General de Granollers. En el marc d’aquesta relació, l’empresa ha decidit ampliar el seu acord amb aquesta nova iniciativa d’acompanyament en processos de dol. “Cabré Junqueras col·labora en iniciatives promogudes per entitats del territori on presta els seus serveis dirigits a alleugerir i donar suport a persones que es troben en un procés de dol per haver patit alguna pèrdua d’un ésser estimat”, assenyala Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras.

El Dr. Rafael Lledó ha agraït a Cabré Junqueras que un any més col·labori amb l’Hospital per promoure accions de benestar i suport als pacients i les famílies del nostre territori.

Enguany, continuarà també la iniciativa de musicoteràpia dirigida per musicoterapeutes d’Art Solidari i que es durà a terme a les Unitats de Cures Pal·liatives i de Cures Intensives, als residents de la Residència Adolfo Montañá, així com a altres àrees on es cregui convenient fer aquesta activitat per a la millora del benestar dels pacients. Aquesta activitat té objectius terapèutics consensuats i coordinats amb l’equip assistencial interdisciplinari, orientades a la millora del benestar físic, psíquic, i a la preparació al dol.

Sobre Cabré Junqueras:

Cabré Junqueras és una empresa mataronina fundada l’any 1902. Actualment, l’empresa amb seu a Mataró, gestiona cementiris i serveis funeraris de més de 50 municipis de Catalunya amb especial incidència al Maresme i Vallès Oriental. Cabré Junqueras ofereix en tot moment un servei global de qualitat avalat pels estàndards marcats a les normes ISO. Donar un servei proper, humà, amb vocació d’acompanyament i disponibilitat absoluta són els trets diferenciadors de Cabré Junqueras.

]]>
Mon, 20 Mar 2023 13:12:08 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/312/mes-suport-al-dol-de-pacients-i-familiars-gracies-a-la-col%c2%b7laboracio-de-cabre-junqueras-i-lhospital-general-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/312
La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital General de Granollers rep la certificació d’excel·lència de la DNV GL – Business Assurance  Amb aquesta certificació, l’Hospital fa un pas endavant per a continuar treballant segons els estàndards de qualitat.


Granollers, 1 de març de 2023.- Avui, la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició (UDEN) de l’Hospital General de Granollers ha rebut la Certificació d’Excel·lència, que atorga l’empresa certificadora DNV GL – Business Assurance d'acord amb l'estàndard del procés educatiu per a pacients que inicien teràpia amb bomba d'insulina, en un acte celebrat a l’Edifici del Coneixement del Centre.

El Sr. Juan Andrés Salido, Country Manager Iberia - Supply Chain and Product Assurance a DNV, ha estat l’encarregat d’entregar el diploma de certificació a la Unitat. Durant l’acte també s’ha comptat amb la participació de la Sra. Margarida Jansa, infermera de pràctica avançada (IPA) en l'atenció i educació de les persones amb diabetis, qui ha presentat la ponència “Importància de l'estandardització del procés educatiu en les persones amb diabetis tipus 1 que comencen teràpia amb bomba d'insulina".

Inicis del projecte

Aquest projecte es va començar a gestar l’any 2017, liderat pel Dr. Ignasi Castells, en aquell moment coordinador de la UDEN, la Dra. Olga Simó, actual cap de la UDEN, i la Sra. Anna Suárez, infermera i educadora en diabetis. Dos anys més tard, l’any 2019 i fins al 2022 es va estar treballant en aquesta iniciativa amb la col·laboració de totes i tots els professionals de la Unitat, els quals han estat peces clau per aconseguir l’objectiu de la certificació.

Aquesta acreditació implica fer un pas endavant per a continuar treballant segons els estàndards de qualitat i millora l’atenció a pacients amb diabetis de tipus 1, assegurant que aquests disposin del millor tractament i de l’acompanyament per part d’un equip de professionals certificats en el tema, que treballen de manera estandarditzada i multidisciplinària.

Per obtenir aquesta acreditació s’ha treballat seguint el programa EQUIP de l’empresa Medtronic, basat en les millors pràctiques clíniques per a donar suport a la qualitat i l'eficiència de les unitats de diabetis, a través de la implementació d'un programa estructurat per a l'inici de teràpia amb bomba d'insulina. Això ha permès que els equips s’hagin pogut formar de manera més especialitzada per a iniciar aquests tractaments en els pacients que ho requereixen i, a més, certificar-se per una empresa d'auditora externa (DNV).

Tractament amb bomba d’insulina

La diabetis tipus 1 és una malaltia crònica, caracteritzada per un increment dels nivells de sucre en sang, ja que el pàncrees no produeix insulina, i que s’inicia de manera més freqüent durant la infància o joventut. Amb el tractament adequat es pretén que el pacient amb diabetis millori la seva qualitat de vida present i futura.

La teràpia amb infusor d’insulina o “bomba” permet administrar la insulina al pacient de manera més precisa que els clàssics bolígrafs d’insulina. A més, els últims models d’aquest aparell ja compten amb connectivitat amb sensors de glucosa, telèfons mòbils, etc. la qual cosa permet que aquests aparells siguin automàtics, millorant el control del sucre i la qualitat de vida del pacient.

]]>
Wed, 01 Mar 2023 17:17:28 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/311/la-unitat-de-diabetis-endocrinologia-i-nutricio-de-lhospital-general-de-granollers-rep-la-certificacio-dexcel%c2%b7lencia-de-la-dnv-gl-business-assurance http://fphag.org/comunicacio/noticies/311
L'Hospital General de Granollers inaugura les noves Urgències El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, inaugura, juntament amb el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, el nou edifici compacte de l’Hospital General de Granollers.


Granollers, 11 de febrer, de 2023.- El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha inaugurat aquest migdia, juntament amb el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, el nou edifici compacte de l’Hospital General de Granollers, que acull la renovació del Servei d’Urgències, així com també llits d’UCI i un nou aparell de TAC. Per a Aragonès, aquesta instal·lació és una clara mostra de com el Govern “està prioritzant el reforç i l’impuls de sectors públics essencials”, com és el sistema sanitari del país, “incorporant nous professionals i dotant-nos de millors infraestructures per oferir la millor atenció a la ciutadania”.

El cap de l’Executiu ha assegurat que el nou edifici de l’Hospital de Granollers “suposa un salt endavant i un punt d’inflexió en l’atenció sanitària de Granollers i de la comarca del Vallès Oriental”, que se suma al fet que en els últims dos anys i mig “s’han posat en marxa un total de 7 nous equipaments d’ampliació de centres sanitaris”.

Segons ha explicat el president, en el nou edifici inaugurat avui s’han invertit “35 milions d’euros en una primera fase”, que ha permès augmentar la seva superfície hospitalària en “15.000 metres quadrats”; ampliar l’espai d’urgències arribant a “90 punts d’atenció” per poder “reduir el temps d’espera i oferir una atenció més personalitzada”; s’han incorporat 10 boxes d’unitats de cures intensives”, amb possibilitats de ser doblats; s’ha “ampliat el servei de diagnòstic per la imatge”, i s’ha incorporat “20 llits més amb funcions polivalents”, que ja estan preparats per acollir una unitat de reanimació postquirúrgica en una segona fase d’ampliació, que implicarà la construcció de 14 quiròfans.

Per a Pere Aragonès tot aquest equipament és una mostra de com “estem transformant el país, del compromís amb els serveis públics i amb els seus professionals que són la columna vertebral del sistema”. Per això, ha subratllat el fet que s’han consolidat 4.370 professionals incorporats durant la pandèmia, i que s’està treballant “per seguir millorat les condicions laborals dels treballadors i treballadores”.

El president s’ha congratulat perquè aviat es disposarà del pressupost del 2023 que permetrà destinar “1.284 milions d’euros més d’inversió en salut”, essent el Departament que més creix en termes absoluts. I ha remarcat que amb aquests diners es reforçarà aquells punts més afectats per la pandèmia com és “l’atenció primària, una prioritat absoluta ja que és la pedra angular del sistema sanitari”; “l’àmbit de la salut mental”, un camp que ha dit ha estat menystingut durant anys, i s’impulsarà la “reducció de les llistes d’espera, per garantir l’equitat del servei a tot el territori”.

Pere Aragonès ha finalitzat la seva intervenció agraint la col·laboració de les administracions per fer realitat aquest projecte, començant per l’Ajuntament de Granollers que va cedir el solar per la construcció d’aquest nou edifici contigu a les actuals Urgències de l’Hospital.

El conseller de Salut, per la seva banda, durant la seva intervenció ha volgut recordar l’època en què va fer guàrdies a l’antic hospital de Granollers, i ha destacat que el nou equipament significa un punt d’inflexió i un canvi de cicle, orientat a un nou model assistencial amb visió de país. “Hem de treballar en xarxa pels professionals, per les necessitats de la ciutadania i per l’equitat”, ha assegurat. Balcells també ha destacat la importància d’assegurar les condicions laborals dels professionals i ha recordat les millores que comportarà el nou conveni SISCAT,tant per als professionals de Granollers com a per a la resta de treballadors del sistema.

L’acte inaugural ha comptat també amb el director de l’Hospital General de Granollers, Rafael Lledó, i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.

]]>
Thu, 16 Feb 2023 12:19:41 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/310/lhospital-general-de-granollers-inaugura-les-noves-urgencies http://fphag.org/comunicacio/noticies/310
L'Hospital General de Granollers opta a la Creu de Sant Jordi  Aquesta candidatura fa homenatge als 100 anys de l’hospital modern


Enguany és un any especial per a l'Hospital General de Granollers. Amb motiu de la celebració del Centenari de l'Edifici Històric, la institució té oberta una candidatura per optar a la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya a persones o entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats al territori.

Aquesta candidatura fa homenatge als 100 anys de l’hospital modern i a la voluntat històrica de millorar el benestar i la qualitat de vida de la població, sempre caracteritzada per ser una institució propera, oberta i compromesa socialment amb el seu entorn en totes les seves dimensions.

Podeu donar el vostre suport a la candidatura completant un senzill document i enviant-lo a: comunicacio@fphag.org

Trobareu els documents adjunts al final (un per a les adhesions personals i un altre per a les institucionals).

Agrairem molt el vostre suport a la candidatura.

]]>
Mon, 06 Feb 2023 10:34:57 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/309/lhospital-general-de-granollers-opta-a-la-creu-de-sant-jordi http://fphag.org/comunicacio/noticies/309