ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Fri, 25 Nov 2022 11:24:32 +0100 Fri, 25 Nov 2022 11:24:32 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org L’Hospital General de Granollers celebra l’Acte de Reconeixements 2022 Aquesta jornada ha donat el tret de sortida a les activitats de la celebració del Centenari de l’Hospital


Granollers, 25 de novembre de 2022.— Ahir, el Cinema Edison va acollir l’Acte de Reconeixements 2022 de l’Hospital General de Granollers, un acte en el qual es va retre homenatge a aquells professionals i entitats o associacions que han estat cabdals en els anys d’història de l’Hospital.

L’acte va comptar amb la intervenció de la Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, i del Dr. Rafael Lledó, director general de la institució. Ambdós van destacar la trajectòria professional i humana dels homenatjats i van fer referència a l’inici dels actes de celebració del centenari de l’Hospital del 2023.

Durant la vetllada es va celebrar la setena edició dels Fulls d’Història on es van reconèixer a diferents persones que s’han convertit en referents pels professionals. En la distinció “Les Pedres de l’Hospital”, reconeixement pòstum a persones cabdals en els inicis de l’Hospital modern, es va homenatjar a la Dra. Conchita Wolthers, metgessa especialista en Anàlisis Clíniques, responsable de la jerarquització del Servei Laboratori. En la distinció “Les Medalles d’Honor”, reconeixement a persones que han creat estructura en l’Hospital modern, es va retre homenatge al Dr. Salvador Armengol, metge especialista en Medicina Intensiva, responsable de la jerarquització de la Unitat de Cures Intensives, la Dra. Mariana Bernet, metgessa especialista en Anatomia Patològica que va crear el Servei d’Anatomia Patològica, i el Dr. Antoni Capdevila, metge especialista en Diagnòstic per la Imatge, metge impulsor de la modernització del servei Radiologia i impulsor de les proves ecogràfiques com a eina diagnòstica. Finalment, en la distinció “Les Mans de l’Hospital”, reconeixement a entitats o associacions que han ajudat i donat suport a l’Hospital, es va reconèixer a l’Associació de Treballadors Jubilats de l’Hospital General de Granollers (ATJ-HGG), nascuda l’any 2015 amb la voluntat de crear un espai on els professionals del Centre puguin continuar mantenint el vincle amb la institució.

A continuació, es va fer el lliurament dels Premis Talentum, que reconeixen el talent dels professionals de la institució escollits per a totes i tots els treballadors que formen part de l’Hospital. Els guardonats van ser la Dra. Sulema Natali Yarleque León, la Sra. Natàlia Bagué Martínez, el Sr. David Delgado Villa i la Sra. África Carretero Hierro.

Seguidament, es va dur a terme l’homenatge d'aquells professionals que es van jubilar durant l'any 2020 i 2021 i que a causa de la pandèmia de la Covid-19 no van poder-ho celebrar en el seu moment.

També es va fer menció especial a la Sra. Anna Mestres, guanyadora del Concurs de disseny del logotip del Centenari. D’aquesta manera, els Actes de Reconeixement de l’Hospital General de Granollers han donat el tret de sortida a la celebració del Centenari del Centre, el qual ha previst un any ple d’activitats obertes a la ciutadania en les que podran participar, aprendre i gaudir.

]]>
Fri, 25 Nov 2022 11:24:32 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/304/lhospital-general-de-granollers-celebra-lacte-de-reconeixements-2022 http://fphag.org/comunicacio/noticies/304
La planta de Pediatria de l’Hospital General de Granollers, més càlida i acollidora pels infants  Aquest projecte s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració solidària de Llorens GMR


Granollers, 15 de novembre de 2022.La planta de Pediatria de l'Hospital General de Granollers ha remodelat les seves instal·lacions per oferir un entorn més càlid i acollidor pels infants, gràcies a l'aportació solidària de Llorens GMR.

Ara, les parets de la planta llueixen amb més color i tenen un disseny adaptat per als més petits, fent més agradable la seva estada a l'Hospital. 

Aquest dilluns 14 de novembre s'ha fet la presentació oficial d'aquesta nova decoració on hi han estat presents Sebastià Llorens, gerent de Llorens GMR, Carles Martí, dissenyador dels vinils, el Dr. Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Pilar Llobet, cap del servei de Pediatria, i Xavier Fernández, cap d'àrea del Pacient Maternoinfantil i Atenció a la Dona.

]]>
Tue, 15 Nov 2022 10:22:33 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/303/la-planta-de-pediatria-de-lhospital-general-de-granollers-mes-calida-i-acollidora-pels-infants http://fphag.org/comunicacio/noticies/303
Incuballetres, una iniciativa solidària per a personalitzar l’UCI neonatal de l’Hospital General de Granollers La iniciativa consisteix en unes lletres artesanals per donar calidesa i confort a les incubadores dels nadons prematurs.


Granollers, 8 de novembre de 2022.- L’Hospital General de Granollers acull a les seves instal·lacions l’Incuballetres, una iniciativa solidària posada en marxa amb l’objectiu de fer més càlides i properes les unitats de cures intensives neonatals i acompanyar als nadons prematurs que requereixen un control més estricte durant les primeres setmanes de vida.

El projecte impulsat per la Clara Miarons Medina, juntament amb la Maria Rosa Medina, consisteix a crear lletres artesanals personalitzant les incubadores amb el nom de cada nen i nena, aportant així color a les habitacions en un moment tan personal.

Aquesta iniciativa va néixer a principis de 2022. «M'havia arribat la notícia que a altres hospitals s'havia posat en marxa aquesta iniciativa. Em vaig informar i vaig buscar si aquesta acció s'havia implementat ja a l'Hospital General de Granollers, hospital de referència a la nostra comarca», explica Clara Miarons.

Quan va veure que l’Hospital encara no comptava amb una iniciativa similar, ho va comentar amb la seva tieta i juntes es van posar en marxa per dissenyar i produir les lletres. En paraules de Miarons: «la història és molt senzilla, però ho fem amb molta il·lusió».

A més, s’ha comptat amb la col·laboració de l’escola de Primària Soler de Vilardell, ubicada a Sant Celoni, on els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària van dedicar unes hores de classe per poder fer una pluja d’idees de la qual van sortir diferents propostes. Posteriorment, les famílies, a través d’una votació, van escollir el nom guanyador per aquesta acció altruista: Incuballetres. Lletres per petits valents.

De moment ja són deu les famílies de l’Hospital que han vist adornades les incubadores dels seus infants amb l’Incuballetres. Les lletres estan fetes de roba i es tracta, en definitiva, d’una acció que dona calidesa i confort a l’UCI neonatal, i que les famílies, un cop finalitzada l’estada del nadó, poden emportar-se a la seva llar.

]]>
Tue, 08 Nov 2022 10:57:15 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/302/incuballetres-una-iniciativa-solidaria-per-a-personalitzar-luci-neonatal-de-lhospital-general-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/302
IX Jornada d'actualització en Neurologia del Vallès Oriental Tractament i diagnòstic de les malalties neurològiques més prevalents


Granollers, 14 d’octubre de 2022.- El Servei de Neurologia de l'Hospital General de Granollers, ha celebrat avui la IX Jornada d'actualització en Neurologia.

L'objectiu d'aquestes Jornades és actualitzar anualment el maneig i diagnòstic de les patologies més prevalents en Neurologia.

L’ictus continua sent una greu malaltia vascular cerebral que afecta una de cada sis persones, suposant la primera causa de discapacitat en el món. El 60% dels pacients presenten un ictus amb poca simptomatologia (el que s’anomena ictus minor), i malgrat els avanços en els darrers anys, són exclosos del tractament trombolític, ocasionant una discapacitat en el 40% dels casos.

En la jornada d'enguany s’han presentat els resultats preliminars de l'estudi SPAN2 realitzat a l’Hospital General de Granollers, que permet avaluar els predictors pronòstics de l’ictus minor i la seva seguretat en el tractament trombolític. Cal destacar la presentació de l'equip de Pediatria sobre circuit del codi ictus pediàtric. L'hospital de Granollers presenta un treball pioner en aquest àmbit, ja que incorpora el coneixement del codi ictus de l'adult i el nou circuit intrahospitalari, un sistema de multi trucada automàtica que activa a tots els professionals sanitaris implicats, evitant les demores en el tractament.

Altres novetats destacades que s'han tractat en la jornada han estat l'actualització en el tractament de la disfàgia oro-faríngia, respondre a una qüestió controvertida com és l'epilèpsia i gestació, els nous tractaments de la cefalea crònica, la fisioteràpia dels pacients amb ictus contemplant l'abordatge del dolor miofascial, la utilitat dels nous biomarcadors del líquid cefaloraquidi en el diagnòstic precoç de la malaltia d'Alzheimer, l'estudi bàsic dels pacients amb polineuropatia o la disponibilitat d'un nou tractament del tremolor farmacoresistent mitjançant ultrasons focalitzats d'alta intensitat.

El Dr. Belvís del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un dels neuròlegs més prestigiosos del nostre país en el camp de les cefalees i neuràlgies, ha presentat una extraordinària actualització de les teràpies invasives en les neuràlgies.

La infermera de pràctica avançada en Neurologia i l'equip de Neuropsicologia han presentat el model d'atenció integral del pacient neurològic ambulatori, tant des del punt de vista de rehabilitació cognitiva com de les cures generals a domicili.

Finalment, s'ha comptat amb la presència del Dr. Fernando Muñoz, un reconegut Neurocirurgià de l'Hospital de la Sant Creu i Sant Pau, que ha tancat la jornada amb una actualització sobre els aneurismes cerebrals asimptomàtics.

“Ens omple de satisfacció veure com any rere any, les Jornades Neurològiques presenten una alta participació i un excel·lent grau de satisfacció pels assistents. Desitgem que la Jornada d'enguany sigui igualment del grat de tots” ha conclòs la Dra. Cocho, cap de Neurologia i responsable de la Unitat d'Ictus de l’Hospital General de Granollers.

]]>
Fri, 14 Oct 2022 18:17:42 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/301/ix-jornada-dactualitzacio-en-neurologia-del-valles-oriental http://fphag.org/comunicacio/noticies/301
Lliurament de premis de la 12a edició del Concurs de Fotografia ‘Promou la lactància materna’  Amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna


Granollers, 7 d’octubre de 2022.Coincidint amb la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, s’ha organitzat la dotzena edició del concurs de fotografia obert a la ciutadania i a tots els professionals i usuaris del nostre centre amb l’objectiu de promoure i sensibilitzar als futurs pares i mares sobre els beneficis de la lactància materna. D'entre les 45 fotografies que s'han rebut durant aquesta edició, s'han triat 3 guanyadors; el primer i segon premi s'ha deliberat a través d’un jurat format per membres de la Comissió de Lactància, que està constituïda per professionals de l’Hospital i l’ASSIR de Granollers, i el tercer s'ha triat per votació popular en el marc de la III Jornada d'Actualització en Lactància Materna celebrada durant el dia d’avui. El lliurament de premis s'ha dut a terme aquest matí a l’Edifici del Coneixement de l'Hospital General de Granollers.

La promoció de la lactància materna és una tasca que l’equip de l’àrea maternoinfantil i pediatria de l’Hospital porta a terme des de l’any 1999, i que ha estat reconeguda amb el guardó IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància).

Guanyadors:

Qui ha guanyat el dotzèconcurs de fotografia ‘Promou la lactància materna’?

Els guanyadors han estat:

1r. Premi:

Títol: Felicitat

Autor:Lambert Botey

2n. Premi:

Títol: Enfrontant les dificultats de l'alletament

Autora: Verónica Pérez

3r. Premi per votació popular:

Títol: Mirades de complicitat

Autora: Mireia Puig

Col·laboració en els premis

Playgroup (Play S.A.), empresa de referència en el sector de la puericultura, reafirmant el seu compromís amb la seguretat dels infants, ha volgut donar suport un any més a aquesta iniciativa amb el lliurament del Primer Premi, que ha consistit en una cadira de passeig Livi de la seva marca Casualplay.

Fundada en 1966, va ser la primera empresa espanyola a dissenyar, fabricar i comercialitzar sistemes de retenció infantil a Espanya. Actualment, Playgroup compta amb cinc marques: Casualplay, FROM, Play, Playmarket i Duett, amb presència en més de 35 països.

]]>
Tue, 11 Oct 2022 16:46:58 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/300/lliurament-de-premis-de-la-12a-edicio-del-concurs-de-fotografia-promou-la-lactancia-materna http://fphag.org/comunicacio/noticies/300