ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Fri, 24 Sep 2021 12:37:27 +0200 Fri, 24 Sep 2021 12:37:27 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org Normativa d’accés per a familiars i acompanyants de pacients de l’Hospital General de Granollers A partir del proper dilluns, 27 de setembre, es duu a terme un canvi de normativa pel que fa a als accessos de familiars a l’hospital. Per aquest motiu, entren en vigor els criteris de la fase de BAIXA INCIDÈNCIA, que es caracteritzen, principalment, pel següent règim d’acompanyament de pacients hospitalitzats:

- Horaris de visita:

· Matí de 12.00 a 15.00 h.

· Tardes de 18.00 a 21.00 h.

  • Aquesta informació es mantindrà actualitzada segons el moment epidemiològic en què es trobi l'Hospital.
  • Podeu consultar la normativa d'accés completa en el document adjunt. També us recomanem que consulteu el document de compromís d'autoresponsabilitat.

]]>
Fri, 24 Sep 2021 12:37:27 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/271/normativa-dacces-per-a-familiars-i-acompanyants-de-pacients-de-lhospital-general-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/271
L’Hospital General de Granollers rep una subvenció per renovar equipament sanitari i aparells mèdics Granollers, 22 de setembre de 2021 — A l'Hospital General de Granollers se li ha atorgat una subvenció destinada al cofinançament d’inversions en renovació d'equipament sanitari i aparells mèdics en el marc del Programa específic de suport a la renovació tecnològica (PERT) promogut pel Servei Català de la Salut.

Aquesta subvenció permetrà renovar diferents equipaments de hospital per un import de 2,5 M d’euros, amb l’ajuda de la subvenció de 1,4 M d’euros, la majoria dels equipaments són del Servei de Diagnòstic per la Imatge (SDI).

El primer equipament que es renovarà serà el de Ressonància Magnètica (RM), ja que s’instal·larà un de 3 TESLES que donarà una molt millor qualitat i menor durada, vers l’equip que es disposa actualment de 1,5 Tesles.

Amb motiu de les obres del canvi d’aquest equipament, el dilluns 27 de setembre, s’instal·larà un camió amb una RM provisional, al costat de l’entrada de l’edifici d’Atenció Ambulatòria per tal de mantenir el servei durant els dos mesos que s’estarà treballant per la posada en marxa de la nova instal·lació.

]]>
Thu, 23 Sep 2021 08:42:55 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/270/lhospital-general-de-granollers-rep-una-subvencio-per-renovar-equipament-sanitari-i-aparells-medics http://fphag.org/comunicacio/noticies/270
Accés provisional al Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers per obres Granollers, 22 de setembre de 2021 — L'Hospital General de Granollers informa que el dimarts dia 28 de setembre, a conseqüència de les obres de construcció del nou edifici Polivalent que integra l'edificació del nou Servei d'Urgències, es tancarà l'entrada principal d'aquest servei i s'habilitarà un accés provisional.

Tant els usuaris com les ambulàncies hauran d'accedir a l'àrea d'Urgències a través d'una entrada provisional que s'ha habilitat entre l'edifici històric i l'entrada d'hospitalització, actualment en obres. També es tornarà a obrir el vial de circulació, tancat als vehicles a conseqüència de l'esmentada obra.

Aquest circuit provisional estarà en funcionament fins a la finalització de les obres de l'entrada principal de l'Hospital, previst per finals d'any. Preguem als usuaris i usuàries del Servei d'Urgències que disculpin les molèsties que aquests canvis de circuits els pugui ocasionar.

]]>
Wed, 22 Sep 2021 15:38:52 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/269/acces-provisional-al-servei-durgencies-de-lhospital-general-de-granollers-per-obres http://fphag.org/comunicacio/noticies/269
Dia Mundial de l'Alzheimer: la comunicació amb els pacients millora la seva qualitat de vida Granollers, 20 de setembre de 2021.- El dia 21 de setembre se celebra el Dia Internacional de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Federació Internacional d’Alzheimer (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia, les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

Per conscienciar sobre l’Alzheimer, l’Hospital General de Granollers posa en marxa diverses iniciatives, entre elles, la xerrada “La comunicació amb una persona amb Alzheimer millora la seva qualitat de vida”, a càrrec de les Sres. Ana Sánchez, gestora de casos de l’Equip d'Atenció Integral Ambulatòria i Geriatria, i Sara Montero, resident d’infermeria Geriàtrica. Aquesta comunicació es farà el 21 de setembre al CAP Sant Miquel de Granollers per a professionals hospitalaris i d’Atenció Primària.


La comunicació amb els pacients millora la seva qualitat de vida

L’Alzheimer es considera la nova epidèmia del segle XXI. És una malaltia que produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.

El seu diagnòstic genera un impacte en la família. Conèixer els símptomes i com afecta el comportament afavoreix el maneig de la malaltia i pot ajudar a prevenir complicacions. No obstant això, cada vegada es té més en compte la importància del treball interdisciplinar en el diagnòstic i tractament de la demència. De moment no té cura, però es poden realitzar rutines i activitats per demorar el deteriorament que causa.

Una eina clau és garantir la comunicació amb els malalts d’Alzheimer. Des de l’inici de la malaltia, poden aparèixer dificultats d’expressió i comprensió i el comportament pot ser una forma de comunicació alternativa. Evitar l’aïllament, afavorir la relació amb l’entorn i promoure l’autonomia en les activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària, augmenta la qualitat de vida dels malalts. Les prioritats són les necessitats de la persona, del cuidador i l’adaptació a l’entorn. Per poder canviar el futur de l’Alzheimer s’insta als professionals assistencials a donar a conèixer la malaltia i garantir el suport als pacients i els seus cuidadors, promocionar la recerca i la investigació, i fer campanyes de prevenció i control dels factors modificables.

Des de l’Hospital recomanem a la ciutadania que si té a prop algú amb Alzheimer o coneix algun cuidador principal, li ofereixi la seva ajuda

Més informació:
21 de setembre: Dia Mundial de la malaltia d’Alzheimer, article de la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers (Blog)

]]>
Tue, 21 Sep 2021 15:28:59 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/268/dia-mundial-de-lalzheimer-la-comunicacio-amb-els-pacients-millora-la-seva-qualitat-de-vida http://fphag.org/comunicacio/noticies/268
Normativa d’accés per a familiars i acompanyants de pacients de l’Hospital General de Granollers

A partir del dijous 16 de setembre, es duu a terme un canvi de normativa pel que fa als accessos de familiars a l’hospital. Per aquest motiu, entren en vigor els criteris de la fase FLEXIBLE, que es caracteritzen, principalment, pel següent règim d’acompanyament de pacients hospitalitzats:

Horaris de visita:

- Matí de 12 a 13 hores
- Tardes de 19 a 20 hores

  • Aquesta informació es mantindrà actualitzada segons el moment epidemiològic en què es trobi l'Hospital.
  • Podeu consultar la normativa d'accés completa en el document adjunt. També us recomanem que consulteu el document de compromís d'autoresponsabilitat.

]]>
Wed, 15 Sep 2021 16:29:28 +0200 http://fphag.org/comunicacio/noticies/267/normativa-dacces-per-a-familiars-i-acompanyants-de-pacients-de-lhospital-general-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/267