Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

15/03/2019

L’Hospital signa un conveni de col·laboració amb ActuaVallès per la detecció precoç del VIH

Granollers, 15 de març de 2019.- L'Hospital General de Granollers ha signat un conveni de col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre ActuaVallès per tal de fomentar la detecció precoç del VIH per la població del Vallès Oriental.

El conveni signat estableix que ActuaVallès realitzarà proves ràpides del VIH a les instal·lacions de l'Hospital tots els dimarts de 15 a 19 hores de manera gratuïta i confidencial.

Per poder realitzar-se la prova s'haurà de trucar prèviament a ActuaVallès al telèfon 937271900 on es farà la citació de consulta.

L'execució de l'activitat es farà seguint els criteris i protocols determinats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el marc de Pla d'Acció enfront del VIH 2016-2020 pel compliment dels objectius 90-90-90 fixats per UNAIDS:

  • Que en 2020 el 90% de las persones amb VIH coneguin el seu estat serològic respecte al VIH.
  • Que en 2020 el 90% de las persones diagnosticades amb el VIH rebin tractament antirretroviral de forma continuada.
  • Que en 2020 el 90% de las persones que reben teràpia antirretroviral assoleixin la supressió viral.


Amb la promoció de la prova ràpida del VIH, l’Hospital General de Granollers i Actuavallès, col·laboren en aconseguir el primer objectiu de detecció del 90% i s’ofereix la possibilitat de rebre tractament de forma continuada.

El retard diagnòstic a Catalunya es situa en el 44% dels casos, s’incrementa amb l’edat arribant a ser el 59% en persones de més de 55 anys i es troba especialment en heterosexuals que representen el 66% del total.

En el cas que la prova realitzada doni positiu, s'oferirà al pacient que, si ho desitja, passi a la Unitat de VIH de l'Hospital per tal de validar les proves i si s'escau començar el tractament.

La Unitat de VIH de l'Hospital General de Granollers:

L'Hospital General de Granollers, atén pacients amb infecció per VIH des de l'any 1987, creant-se la Unitat de VIH de l'Hospital l'any 1997, actualment coordinada per la Dra. Elisabet Deig.

A la Unitat de VIH de l'Hospital de Granollers s'atenen més de 400 persones infectades, estant la majoria d'ells en tractament antiretroviral, i cada any reben uns 20 – 25 casos nous de persones infectades.

Actualment, malgrat que existeixen tractaments antiretrovirals potents i segurs, l'epidèmia de VIH no està controlada, les persones segueixen infectant-se i en moltes ocasions el diagnòstic es realitza massa tard. Una tercera part de les persones que contreuen la infecció encara no ho saben; tenir-les a totes amb un diagnòstic fet, controlades i amb tractament antiretroviral és un pas primordial per controlar aquesta epidèmia.

Més sobre ActuaVallès:

És una entitat que neix el 1993 de la mà de persones voluntàries que decideixen organitzar-se per donar resposta a les necessitats de l'epidèmia del VIH i la SIDA.

Durant aquests anys, els seus projectes han anat creixent i transformant-se amb l'objectiu de millorar i adaptar-se als nous contextos. Així, les seves línies d'acció van des de la intervenció amb persones amb VIH, fins a la promoció de la salut sexual en col·lectius prioritaris com el de joves i el de treballadores sexuals, passant per l'atenció a persones en situació d'exclusió social com les persones sense llar.

Tot i que l'eix vertebrador de l'entitat continua sent el voluntariat, actualment compten amb un equip tècnic responsable de les tasques de coordinació, reflexió, intervenció i gestió.

Pujar