Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Hospital lliure de fum

Hospital lliure de fum

L’Hospital General de Granollers forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum des del 25 de setembre de 2005. Per aquest motiu i per ple convenciment de l’important rol exemplar que tenen els hospitals i centres sanitaris en el control del consum de tabac l’Hospital treballa per assolir que sigui un veritable espai 100% Hospital lliure de fum.

Segons les darreres dades de l’OMS,  el consum de tabac és la causa principal evitable de mort i, actualment, és responsable de la mort d’un de cada 10 adults a tot el món. L'epidèmia mundial de tabaquisme mata a prop de 6 milions de persones cada any, de les quals més de 600.000 són no fumadors exposats al fum de tabac aliè.

En aquest sentit, en aplicació de la pròpia normativa legal (Llei 42/2011) i seguint els criteris de la Xarxa Europea d’Hospitals sense Fum es regula el consum de tabac, prohibint fumar en tots els edificis i recintes externs de l’hospital, integrant en l’aplicació tant als professionals com a persones usuàries de l’entitat.
 

Quins son els beneficis d’un Hospital 100% lliure de fum?

 • Afavorir l’abandonament del consum de tabac entre els professionals, pacients i visitants.
 • Aconseguir un lloc de treball més segur, reduint el risc d’incendi dins i fora dels edificis.
 • Permetre uns espais més nets, sense burilles ni derivats del fum de tabac.
 • Promocionar una vida saludable, i donant exemple amb les polítiques enfront del tabaquisme.
 • Un entorn lliure de fum potencia al màxim una cultura sanitària lliure de tabac i l’abandó del consum de tabac entre professionals, pacients i usuaris/àries. Amb la finalitat de minimitzar l’impacte del tabaquisme, es realitzen diferents activitats de promoció saludable enfront del tabac.
   

Quines activitats organitza l’Hospital?

 • Consulta de cessació tabàquica per pacients ingressats i professionals de l’entitat.
 • Formació i informació en matèria antitabac, com per exemple, curs en consell mínim i publicació del femPrevenció.
 • Taller per a pacients amb factors de risc cardiovascular.
 • Organització d’activitats preventives, com la celebració anual del Dia Mundial sense Tabac (31 de maig).
 • Enquestes sobre la prevalença del consum de tabac i medicions del fum ambiental amb partícules PM2,5., tant en els edificis com espais exteriors.
   

Quins programes s’ofereixen per deixar de fumar?

Deixar de fumar és una realitat a l’abast de qui s’ho proposi. El important és prendre la decisió i fer-ho:
Si ets usuari/a durant el teu ingrés pots adherir-te al Programa d’ajuda pels pacients fumadors ingressats. Demana informació al professional que t’atén.
 

Si ets treballador/a pots adherir-te al Programa d’ajuda pels treballadors fumadors. Contacta amb el Servei de Prevenció de riscos laborals i medi ambient.

L'Hospital avalua el seu projecte d'Hospital lliure de fum periòdicament i comprova el seu nivell de consecució seguint els estàndards de qualitat de la European Non Smoke Hospitals (ENHS).


  

Per a més informació podeu consultar el canal salut/deixar de fumar del Departament de Salut