Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

18/10/2013

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers rep dos certificats de qualitat en el marc de la II Jornada de l'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya

En el marc de la II Jornada de l'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGS), celebrada el dia 17 d’octubre a Barcelona, el Nou model d’atenció integral de la Lumbàlgia al Vallès Oriental i el Programa d’atenció al pacient pluripatològic a medicina interna de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers van rebre, com a millors experiències, el certificat de qualitat del procés d’avaluació expedit per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a mans del Conseller de Salut, Boi Ruiz.

Aquestes dues experiències innovadores en gestió sanitària de l’àmbit sanitari català, formen part de les 16 que han obtingut el certificat i que han estat seleccionades d’entre les 77 que han estat recollides per l’OIGSC.

El Nou model d’atenció integral de la Lumbàlgia al Vallès Oriental permet una millora en la indicació de les proves diagnòstiques, el temps d’espera i la durada de la invalidesa temporal dels pacients afectats per lumbàlgia gràcies a un model d’atenció multidisciplinar basat en el consens de professionals de l’Atenció Primària (AP) (metges, professionals d’infermeria i de rehabilitació) i de l’Atenció Especialitzada (AE) (cirurgia ortopèdica i traumatologia, reumatologia i clínica del dolor) que han protocol·litzat el procés. Dins aquest marc de treball conjunt s’ha creat a l’AE una “finestra única” per evitar que el pacient passi per diferents especialitats generant visites inadequades.

Per altra banda, el Programa d’atenció al pacient pluripatològic a medicina interna es basa en la gestió dels casos de malalties cròniques i en l’educació sanitària per tal de donar resposta a les necessitats individuals d’aquests pacients. Els malalts crònics són instruïts per conèixer la/es seva/es malaltia/es, i fer detecció precoç de símptomes, de forma que davant un inici de descompensació de les malalties poden anar a Hospital de Dia de forma preferent. Allà són atesos per un professional referent del programa que dóna resposta a aquestes descompensacions evitant un gran número de visites a urgències, reduint ingressos i estades hospitalàries.

Aquestes dues experiències són un reflex del treball multidisciplinar i en xarxa que desenvolupen, des de fa anys, els professionals de l’Hospital conjuntament amb l’Atenció Primària, en la millora de la qualitat dels processos assistencials, l’eficiència i l’optimització dels recursos.

  

Pujar