Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

4/10/2019

L'Aliança Estratègica C-17, que agrupa cinc hospitals catalans, celebra la seva III Jornada d'innovació

Vic, 4 d’octubre de 2019.- Aquest matí ha tingut lloc, a Vic, la III Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica C-17, que agrupa cinc hospitals catalans. Aquesta Jornada ha tingut com a lema principal “Serveis assistencials en xarxa-sumem pel ciutadà”, i és el punt de trobada anual per compartir els avenços i propostes del model col·laboratiu que s’està desplegant en cinc hospitals de l‘àmbit territorial que uneix l’autovia C-17 (Barcelonès, Vallès Oriental i Osona): Hospital Clínic (Barcelona); Hospital General de Granollers, Hospital de Sant Celoni i Hospital de Mollet (Vallès Oriental); i Hospital de Vic (Osona). La xarxa s’orienta a la ciutadania per oferir l’atenció més adequada en el servei més idoni. D’aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

La Jornada ha comptat amb la presència d’Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut (CatSalut), que en la seva intervenció –amb el títol “La visió de les aliances estratègiques des del CatSalut”– ha destacat la importància d’aquest model assistencial de treball col·laboratiu, que combina el focus en la ciutadania amb la visió territorial, posant en valor els coneixements dels professionals. També ha destacat que aquest tipus de xarxes han d’acabar incorporant atenció domiciliària, primària i atenció intermèdia a l'especialitzada.

A la taula central s’han presentat els avenços compartits al voltant dels pacient cardiovascular, neurològic i oncohematològic i ha estat moderada per Xènia Acebes, directora de l’Àrea d’Atenció Sanitària del CatSalut. Els referents dels diferents grups han compartit la millora dels circuits bidireccionals en patologia valvular, la proposta de reordenament de processos neurològics complexos, l’impacte de la diagnosi molecular en l’atenció oncològica, o l’estat actual del projecte de servei en xarxa d’oncologia radioteràpica (Hospital Clínic – Vallès Oriental – Osona).

En el marc de la Jornada s’ha lliurat el premi Roche al projecte d’innovació “Desenvolupament d’una plataforma web com a suport al projecte de Farmàcia Ambulatòria compartida entre Serveis de Farmàcia de la C-17” coordinat per Núria Rudi, cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital General de Granollers, amb la participació dels caps de servei de Farmàcia de tots els hospitals de l’Aliança. Cal destacar que aquest any s’hi ha presentat cinc projectes de diferents àmbits assistencials.

Una aliança estratègica de cinc hospitals

El 13 d’abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració que fundava l’Aliança Estratègica C-17 entre l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l’objecte d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d’un milió i mig de persones.

Aquest conveni té el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d’acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d’aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l’escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.

Pujar