Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

29/10/2019

L'Hospital oferirà a les pacients amb càncer els tallers de cura de la pell i maquillatge de la Fundació Stanpa

El director general de l'Hospital General de Granollers, el Dr. Rafael Lledó, i la Sra. Concha Costan, coordinadora del programa de Stanpa, signant el conveni de col·laboració

Granollers, 29 d’octubre de 2019.- L'Hospital General de Granollers i la Fundació Stanpa han signat un conveni que permet posar en marxa en aquest hospital el programa mundial “Posa't maca, et sentiràs millor”, que ajuda pacients amb càncer a recuperar la seva imatge i la seva autoestima, modificades pels efectes secundaris dels tractaments oncològics.

Aquest conveni es produeix gràcies a la implicació d'una infermera quirúrgica de l'hospital, Fina Moral, que havia exercit prèviament com a esteticista i, durant aquest període, va ser voluntària del programa de la Fundació Stanpa. Conscient dels beneficis que aporten per a les pacients aquest tipus de tallers, va incentivar a la direcció del centre al fet que col·laboressin amb el projecte.

El Servei d'Oncologia de l'Hospital General de Granollers atén 1.500 pacients anuals i se subministren uns 9.000 tractaments.

La direcció d'aquests tallers va a càrrec de la Fundació Stanpa, que coordina una xarxa de més de 125 voluntaris professionals de la bellesa, i compta amb la col·laboració de metges, oncòlegs, infermers, psicòlegs i coordinadors de l’AECC (Catalunya Contra el Càncer). En cada taller, un professional expert guia a les pacients a través dels 12 passos essencials per a cuidar la seva pell i maquillar-se durant el procés oncològic. Tot això amb l'objectiu d'ajudar les pacients a cuidar la seva pell, sentir-se millor i a recuperar la seva autoestima. La Fundació Stanpa ha ajudat ja a més de 8.000 dones amb càncer a sentir-se millor amb el seu aspecte en els 7 anys de la seva activitat.

En els tallers s'utilitzen productes donats per més de 30 empreses fabricadores de cosmètics, patrons i col·laboradors de la Fundació, que componen un necesser de cosmètics de neteja, tractament i maquillatge, lliurat gratuïtament a cada participant, en una iniciativa solidària 360 graus.

Com apuntar-se als tallers?

Totes les pacients que desitgin assistir a un dels tallers han de contactar amb les infermeres de l'Hospital de Dia a l'hospital, que les indicaran les dates i el lloc on han de dirigir-se.

Programa internacional

El programa és part del projecte internacional “Look good, feel better” que durant més de 25 anys ha atès prop d’1,4 milions de pacients per més de 21.000 voluntaris, amb la col·laboració d'hospitals i diferents associacions i amb la meta posada en la cura de la pell i l'ús del maquillatge.

Des de la seva implantació a Espanya en 2012 a través de la Fundació Stanpa, el programa “Posa't maca, et sentiràs millor” s'ha implantat en una àmplia xarxa d'hospitals públics, 9 d'ells a Catalunya, comunitat referent no sols per la seva excel·lència en oncologia sinó pel seu compromís social en l'atenció a les persones amb càncer.

La Fundació Stanpa és una organització sense ànim de lucre promoguda per l'Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica, Stanpa, per a donar suport a dones en tractament contra el càncer. De fet, la Fundació ha estat reconeguda d'interès general pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i inscrita en el Registre de Fundacions. Aquest reconeixement posa en relleu el valor social de la indústria cosmètica, en destacar entre les seves finalitats el suport a les persones a través dels beneficis que la cura personal i la higiene aporten en termes de contribució a la salut i al benestar social.

Maquillar-se, cuidar la pell i protegir-se del sol durant el tractament

Durant els tallers, esteticistes i maquilladores voluntàries ensenyen a les dones a cuidar la seva pell, a protegir-se del sol i a maquillar-se durant el tractament, ja que prendre les regnes de la seva pròpia imatge ajuda a sentir-se millor i a tenir una actitud més positiva davant la malaltia. A més, els tallers són una excel·lent forma per a aprendre, practicar i compartir experiències.

“La cosmètica acompanya a les dones al llarg de tota la seva vida, en els moments quotidians i feliços, però també vol estar al seu costat en els moments de dificultat com és passar per un càncer”, explica Val Díez, directora general de Fundació Stanpa. “Cuidar el teu aspecte, a més de millorar l'estat d'ànim, ajuda a afrontar de forma més positiva els tractaments i les seves conseqüències, augmenta l'autoestima i facilita la interrelació amb les persones que t'envolten”.

El programa és gratuït, no mèdic i neutre respecte a les marques i productes utilitzats sense finalitat promocional ni publicitària.

Pujar