Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

21/09/2021

Dia Mundial de l'Alzheimer: la comunicació amb els pacients millora la seva qualitat de vida

Granollers, 20 de setembre de 2021.- El dia 21 de setembre se celebra el Dia Internacional de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Federació Internacional d’Alzheimer (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia, les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

Per conscienciar sobre l’Alzheimer, l’Hospital General de Granollers posa en marxa diverses iniciatives, entre elles, la xerrada “La comunicació amb una persona amb Alzheimer millora la seva qualitat de vida”, a càrrec de les Sres. Ana Sánchez, gestora de casos de l’Equip d'Atenció Integral Ambulatòria i Geriatria, i Sara Montero, resident d’infermeria Geriàtrica. Aquesta comunicació es farà el 21 de setembre al CAP Sant Miquel de Granollers per a professionals hospitalaris i d’Atenció Primària.


La comunicació amb els pacients millora la seva qualitat de vida

L’Alzheimer es considera la nova epidèmia del segle XXI. És una malaltia que produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.

El seu diagnòstic genera un impacte en la família. Conèixer els símptomes i com afecta el comportament afavoreix el maneig de la malaltia i pot ajudar a prevenir complicacions. No obstant això, cada vegada es té més en compte la importància del treball interdisciplinar en el diagnòstic i tractament de la demència. De moment no té cura, però es poden realitzar rutines i activitats per demorar el deteriorament que causa.

Una eina clau és garantir la comunicació amb els malalts d’Alzheimer. Des de l’inici de la malaltia, poden aparèixer dificultats d’expressió i comprensió i el comportament pot ser una forma de comunicació alternativa. Evitar l’aïllament, afavorir la relació amb l’entorn i promoure l’autonomia en les activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària, augmenta la qualitat de vida dels malalts. Les prioritats són les necessitats de la persona, del cuidador i l’adaptació a l’entorn. Per poder canviar el futur de l’Alzheimer s’insta als professionals assistencials a donar a conèixer la malaltia i garantir el suport als pacients i els seus cuidadors, promocionar la recerca i la investigació, i fer campanyes de prevenció i control dels factors modificables.

Des de l’Hospital recomanem a la ciutadania que si té a prop algú amb Alzheimer o coneix algun cuidador principal, li ofereixi la seva ajuda

Més informació:
21 de setembre: Dia Mundial de la malaltia d’Alzheimer, article de la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers (Blog)

Pujar