Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

8/11/2022

Incuballetres, una iniciativa solidària per a personalitzar l’UCI neonatal de l’Hospital General de Granollers

Incuballetres

Granollers, 8 de novembre de 2022.- L’Hospital General de Granollers acull a les seves instal·lacions l’Incuballetres, una iniciativa solidària posada en marxa amb l’objectiu de fer més càlides i properes les unitats de cures intensives neonatals i acompanyar als nadons prematurs que requereixen un control més estricte durant les primeres setmanes de vida.

El projecte impulsat per la Clara Miarons Medina, juntament amb la Maria Rosa Medina, consisteix a crear lletres artesanals personalitzant les incubadores amb el nom de cada nen i nena, aportant així color a les habitacions en un moment tan personal.

Aquesta iniciativa va néixer a principis de 2022. «M'havia arribat la notícia que a altres hospitals s'havia posat en marxa aquesta iniciativa. Em vaig informar i vaig buscar si aquesta acció s'havia implementat ja a l'Hospital General de Granollers, hospital de referència a la nostra comarca», explica Clara Miarons.

Quan va veure que l’Hospital encara no comptava amb una iniciativa similar, ho va comentar amb la seva tieta i juntes es van posar en marxa per dissenyar i produir les lletres. En paraules de Miarons: «la història és molt senzilla, però ho fem amb molta il·lusió».

A més, s’ha comptat amb la col·laboració de l’escola de Primària Soler de Vilardell, ubicada a Sant Celoni, on els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària van dedicar unes hores de classe per poder fer una pluja d’idees de la qual van sortir diferents propostes. Posteriorment, les famílies, a través d’una votació, van escollir el nom guanyador per aquesta acció altruista: Incuballetres. Lletres per petits valents.

De moment ja són deu les famílies de l’Hospital que han vist adornades les incubadores dels seus infants amb l’Incuballetres. Les lletres estan fetes de roba i es tracta, en definitiva, d’una acció que dona calidesa i confort a l’UCI neonatal, i que les famílies, un cop finalitzada l’estada del nadó, poden emportar-se a la seva llar.

Pujar