Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

20/12/2022

El conseller de Salut anuncia que l'edifici polivalent de l'Hospital obrirà a finals de gener de 2023

El conseller de Salut, Manel Balcells i Diaz, va visitar aquest divendres 16 de desembre l’edifici polivalent de l’Hospital General de Granollers, una construcció que acollirà les noves Urgències i que entrarà en funcionament a finals de gener de 2023.

“Era un equipament que feia falta i que permetrà un punt d’inflexió a l’atenció sanitària a la ciutadania de Granollers i la comarca”, va dir el conseller, que va felicitar també per la rapidesa amb què s’ha executat l’obra i la millora que comportarà a l’atenció urgent al territori. “Serà un canvi molt important per a la població. Els espais físics no ho són tot, però hi ajuden”, va afegir. Balcells, a més, va voler subratllar l’esforç i el compromís dels professionals, especialment en un context epidemiològic com l’actual. Després de la visita, el conseller es va reunir amb un grup de professionals de l’hospital.

El nou edifici polivalent de l’Hospital de Granollers, de 14.742 metres quadrats, s’ha alçat contigu a les actuals Urgències, en un solar cedit per l’Ajuntament. La construcció s’emmarca en les actuacions de resposta a la pandèmia de la COVID-19 impulsades pel Servei Català de la Salut (CatSalut). La inversió ha estat de 35 milions d’euros (29,25 M€ corresponents a projecte i obra, i 6 M€ a l’equipament).

La planta baixa acull l’ampliació i renovació del Servei d’Urgències i posa a disposició fins a 90 punts d’atenció. Incorpora, també, una nova Tomografia Axial Computeritzada (TAC), un equip de radiologia convencional i un ecògraf. A la planta primera s’ha ubicat una nova Unitat de Cures Intensives (UCI) estructural amb 10 boxes individuals, amb possibilitat de ser doblats, i una unitat polivalent de 30 llits (transformable en una futura unitat de reanimació post quirúrgica), així com l’espai de reserva per a un futur bloc quirúrgic de fins a 14 quiròfans.

Les urgències, el nou TAC i els llits d’UCI i polivalents entraran en funcionament de manera progressiva a partir de la segona quinzena de gener de 2023.

Abans d’anar a l’Hospital de Granollers, el conseller Balcells també va visitar el Centre de Salut Granollers, al carrer Girona. Aquest edifici, que acull el CUAP Granollers a la planta baixa, va estrenar fa pocs dies les consultes d’atenció sexual i reproductiva (ASSIR) i obrirà, en breu, les consultes externes d’Oftalmologia. Més endavant arribaran els quiròfans de cirurgia ambulatòria.

Pujar