Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

31/05/2024

L’Hospital General de Granollers avança en el tractament del Parkinson amb la implementació de la tècnica Duodopa SP

Granollers, 30 de maig de 2024.- Recentment, la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l'Hospital General de Granollers, en col·laboració amb l’àrea d’Infermeria especialitzada de l'Hospital de Dia Medicoquirúrgic i el Servei de Farmàcia, han iniciat un innovador tractament per a la Malaltia de Parkinson avançada: la Duodopa SP. Aquest nou tractament representa un avenç significatiu en la gestió d'aquesta malaltia neurodegenerativa.

La Duodopa SP és una nova formulació del levodopa, el tractament clàssic de la malaltia de Parkinson, que permet la seva administració subcutània mitjançant una bomba de perfusió contínua de 24 hores. Aquest mètode millora l’eficàcia del tractament i ofereix una absorció contínua que manté l’estabilitat del pacient al llarg del dia i de la nit, especialment en casos de fluctuacions freqüents en l’aparició de símptomes.

La Malaltia de Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa més comuna, després de l’Alzheimer, i es caracteritza principalment pels problemes motors que genera, com lentitud, tremolor de repòs, rigidesa muscular, dificultat per a caminar i, a la llarga, problemes d’equilibri. També pot causar altres símptomes no motors, com restrenyiment, pèrdua d’olfacte, problemes del son, de l’ànim o cognitius. 

Si bé la malaltia, en fases inicials, es pot controlar amb medicació oral, en fases més avançades requereix que el pacient prengui medicació de manera sovint per a estar bé. També es requereix, en alguns casos, d’altres teràpies més invasives, com la perfusió d'apomorfina subcutània que es duia a terme a l’Hospital, o l’estimulació cerebral profunda i el levodopa intrajejunal (intestinal), que es portaven a terme a centres terciaris.

Amb la incorporació de la Duodopa SP, aquests pacients poden evitar desplaçaments a altres centres i beneficiar-se d'una teràpia més eficaç i còmoda directament a l'Hospital General de Granollers. Aquest nou tractament representa un pas important en l'evolució de la teràpia de la Malaltia de Parkinson avançada, millorant la qualitat de vida dels pacients i ampliant les opcions terapèutiques disponibles localment.

Pujar