Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

6/06/2024

L'Hospital General de Granollers millora la qualitat diagnòstica amb la digitalització del Servei d’Anatomia Patològica

Granollers, 6 de juny de 2024.- L'Hospital General de Granollers reafirma el seu compromís amb la innovació en l'àmbit de la salut amb la recent incorporació d'un avançat sistema de digitalització al Servei d'Anatomia Patològica. Aquesta tecnologia no només millora significativament la qualitat de les imatges diagnòstiques, sinó que també posa les bases per a futures aplicacions d'intel·ligència artificial, millorant directament la qualitat de l'atenció rebuda pels ciutadans.
Amb aquesta nova tecnologia, els patòlegs de l'Hospital poden obtenir imatges de teixits amb una claredat i resolució molt superior a les tècniques tradicionals, facilitant una observació més detallada i precisa de les mostres. Aquesta millora és crucial per al diagnòstic i seguiment de diverses malalties, ja que permet detectar detalls que abans eren difícils de percebre amb les tècniques tradicionals.
La digitalització de les mostres patològiques proporciona als metges una eina més precisa i detallada per a l'avaluació de mostres, millorant la qualitat dels diagnòstics a través d’una presa de decisions més informada i eficaç en el tractament dels pacients. A més, optimitza els fluxos de treball del departament, agilitzant els processos d'anàlisi i d’informació, alhora que augmenta la seguretat de les mostres, minimitzant el risc de pèrdua o dany. Tot això, permet que el pacient rebi un tractament més dirigit i efectiu, millorant les seves perspectives de salut i reduint les complicacions a llarg termini. També ofereix la possibilitat de compartir coneixement amb experts d'altres centres del país, afavorint la col·laboració interprofessional i la creació d'una xarxa de coneixement que enriqueix les pràctiques mèdiques i fomenta la innovació en l'atenció sanitària.
"Aquesta nova tecnologia de digitalització és un pas més en la nostra missió per utilitzar les innovacions tecnològiques per millorar la qualitat de l'atenció mèdica que oferim," explica la Dra. Imma Méndez, cap del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital General de Granollers. "Esperem no només millorar els nostres serveis actuals, sinó també integrar noves eines que augmentin la nostra capacitat diagnòstica i terapèutica, oferint als nostres pacients els millors tractaments possibles”, afegeix.
Aquest avenç tecnològic, a més, obre la porta a l'aplicació d'algoritmes d'intel·ligència artificial (IA) que podran, en un futur pròxim, analitzar aquestes imatges de manera automàtica. La IA promet revolucionar els processos diagnòstics, augmentant no només la precisió, sinó també la capacitat dels metges per comprendre i tractar les malalties amb un nivell d’eficàcia molt superior al tradicional.
Així, l'Hospital General de Granollers continua innovant per  a una millora contínua de la qualitat de l'atenció sanitària per a la ciutadania del Vallès Oriental. 

Pujar