Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

20/06/2024

L’Hospital General de Granollers, referent en l’impuls de la comunicació en pacients crítics amb traqueotomia i ventilació mecànica

Granollers, 20 de juny de 2024.- L’Hospital General de Granollers s’ha convertit en referent nacional en la utilització de les vàlvules fonatòries Passy Muir 007 per a pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb traqueotomia i ventilació mecànica. Des de l’any 2022, l’Hospital fa ús d’aquesta tecnologia que representa una fita significativa en la rehabilitació comunicativa i la humanització dels pacients crítics.

Des de l'Àrea de Logopèdia de l’UCI de l’Hospital General de Granollers, s’ha treballat de manera intensa per a abordar tant la deglució com la comunicació d’aquests pacients. La comunicació oral ha estat sempre una barrera considerable en aquests casos, limitant greument la seva capacitat d'interacció amb l’entorn. Per aquest motiu, la col·locació de les vàlvules ha estat un avenç important tant per als pacients i els familiars, com per als professionals i, des de la seva primera aplicació fa dos anys, s'han integrat de manera habitual en el protocol assistencial per a aquells pacients que són candidats.

Les vàlvules fonatòries formen part de la rehabilitació comunicativa, impactant directament en la fonació i en altres funcions crucials com la deglució i el procés de decanulació, és a dir, de l’extracció definitiva de la cànula per traqueotomia. 

En aquest context, avui s’ha dut a terme una sessió teoricopràctica a l’Hospital General de Granollers, organitzada per Izasa Medical, distribuïdor de la vàlvula Passy Muir 007. Durant la jornada s’ha dut a terme una simulació sobre l’ús de la vàlvula per a pacients amb traqueotomia i ventilació mecànica, dirigida a professionals de tot l’estat espanyol. Més de 50 persones han assistit a aquesta jornada inaugurada pel Dr. Pau Garro, cap del Servei de l'UCI de l’Hospital, que ha comptat amb Mariví Cobo, logopeda de l’UCI de l’Hospital General de Granollers, i amb la Dra. Itziar Martínez de Lagrán, metgessa adjunta intensivista de l’Hospital de Mataró, per a dur a terme la formació.

Encara que aquestes vàlvules s’estaven utilitzant als Estats Units des de fa anys, a Espanya no s’utilitzaven en pacients adults. L’Hospital General de Granollers ha establert un precedent en l’àmbit de les cures intensives i la logopèdia, convertint-se en un referent en la millora del benestar del pacient crític.

Pujar