Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

21/06/2024

L'Hospital General de Granollers incorpora un densitòmetre per a la detecció i seguiment de l'osteoporosi

Granollers, 21 de juny de 2024.- L’Hospital General de Granollers ha inaugurat avui una nova sala densitometria, que comptarà amb un equipament avançat per a la realització de densitometries òssies. Aquesta tècnica, innòcua i amb molt poca radiació, és essencial per a determinar la densitat mineral de l'os, mesurant-ne la quantitat i qualitat.

La densitometria òssia és clau per al diagnòstic i seguiment de l'osteoporosi, una malaltia freqüent que debilita els ossos i augmenta el risc de fractures, de maluc, vèrtebres o canell, especialment en persones grans o amb factors de risc.

La prova està indicada per a aquelles persones que ja han patit fractures de maluc o vertebral per fragilitat, és a dir, sense un traumatisme important. També per a aquelles amb factors de risc, com per exemple els pacients amb ús crònic de glucocorticoides, càncer de mama que reben tractament hormonal o malalties inflamatòries cròniques.

El metge de capçalera o metges de diverses especialitats com Reumatologia, Oncologia o Ginecologia, entre altres, seran les persones encarregades d’indicar la realització d’aquesta prova, després d'una valoració detallada dels factors de risc. La prova serà realitzada per tècnics superiors en imatge del servei de Radiologia formats específicament per la realització de la densitometria i l’informe serà validat per la Unitat de Metabolisme Ossi del servei de Reumatologia.

Aquest servei estarà disponible tant per a pacients ambulatoris com hospitalitzats del Vallès Oriental que ho requereixin. A més de la seva funció assistencial, també permetrà dur a terme estudis de recerca sobre l'osteoporosi i la sarcopènia, entre altres.

L'arribada d'aquest aparell representa una millora en l’atenció assistencial a la comarca, ja que suposa un salt qualitatiu en la valoració integral dels pacients amb osteoporosi i evita desplaçaments a altres centres, integrant-se en els circuits de l’Hospital General de Granollers.

Pujar