Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Informació per a l'usuari / Donació de teixits

Donació de teixits

Per a moltes persones és reconfortable pensar que, després de la seva mort, poden ajudar altres persones malaltes, mitjançant la donació altruista i voluntària de teixits. Per als receptors, el trasplantament és l’única alternativa possible per curar-se o millorar la seva qualitat de vida.

Equip de Coordinació de Donació de Teixits

L’Hospital General de Granollers disposa d’un Equip de Coordinació de Donació de Teixits. La normativa actual del Departament de Salut obliga als centres hospitalaris a oferir la possibilitat de que les famílies puguin donar teixits d’un familiar mort.

La donació de teixits és menys coneguda que la d’òrgans, però igual d’important. Un sol donant de teixits pot ajudar a més de cent persones.

A qui ajuda la donació d’òrgans?

  • A aquells que pateixen importants alteracions de la visió, inclosa la ceguesa. El trasplantament de còrnies els pot tornar la vista.
  • A nens i joves que tenen tumors ossis i necessiten un trasplantament per evitar una amputació.
  • A persones que han patit greus cremades, a vegades amb cicatrius i senyals visibles que deformen el seu aspecte i necessiten un empelt de pell.
  • A pacients amb vàlvules cardíaques malaltes que els provoquen limitacions importants en la seva vida quotidiana.
Per desgràcia, tot això no seria possible sense que hi hagi una part de dolor a compartir. La donació de teixits només pot ser possible quan una persona mor.

L’Hospital General de Granollers i el seu Equip de Coordinació de Donació de Teixits es troben a la vostra disposició per aclarir els vostres dubtes i ajudar-vos. Només cal que us adreceu als professionals assistencials de l’àrea on es trobi ingressat el vostre familiar.

Tot i el dolor que la pèrdua d’un familiar genera, us preguem comprensió cap als professionals que us expliquin la importància de la donació i us ofereixin la possibilitat anònima d’ajudar a moltes persones que estan malaltes.

Moltes gràcies

Entre tots podem convertir la mort en vida